Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії мають намір провести найбільшу реформу авіагалузі

Середа, 30 серпня 2017 10:45

Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) має намір провести найбільшу реформу в галузі, пишуть РИА Новости з посиланням на "Комерсант".

За словами джерел видання, мова йде про об'єднання ОАК, "Цивільних літаків Сухого" (ГСС) і корпорації "Іркут" в єдину юридичну особу. Співрозмовники видання відзначили, що нова структура буде займатися не тільки загальною координацією роботи, але і розвивати її цивільні проекти - МС-21 і SSJ 100.

"Комерсант" пише, що створення юрособи на базі цивільного дивізіону не випадково: в умовах скорочення державного оборонного замовлення влади роблять ставку на розвиток цивільного сегмента, який за обсягом "не поступається військовим програмам".

Джерело, близьке до ОАК пояснив, що зараз у корпорації не вистачає коштів для розвитку "розрізнених компаній і структур", а трансформація дозволить заощадити близько п'ятдесяти мільярдів рублів.

Злиття трьох структур призведе до кадрових перестановок, пише видання. Так, президент ОАК Юрій Слюсар під час перехідного періоду буде керувати "Іркутом". В результаті обидві корпорації відповідатимуть за виробництво цивільних літаків, а ГСС займеться маркетингом, продажами та обслуговуванням техніки.

За даними "Комерсанта", президент корпорації "Іркут" Олег Демченко займе посаду віце-президента і генерального конструктора по цивільних програм ОАК. Крім того, керівник ГСС Владислав Масалов поступиться своєю посадою гендиректору лізингової компанії "Ільюшин Фінанс Ко" Олександру Рубцова, а сам стане головою ради директорів російсько-китайського підприємства, яке займається розробкою широкофюзеляжного далекомагістрального літака.

"Комерсант" відзначає, що всі рішення будуть юридично оформлені на засіданні рад директорів трьох корпорацій, яке відбудеться 1 вересня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%