Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Доручення Назарбаєва про підвищення комунальних тарифів прокоментували в МЕ Казахстану

Вівторок, 05 вересня 2017 11:15

Міністр енергетики РК Канат Бозумбаєв прокоментував доручення Глави держави про збалансоване підвищення тарифів на комунальні послуги для залучення інвесторів, передає кореспондент Today.kz.

"Мова, як видно, йшла про те, що тарифи на послуги ЖКГ повинні бути адекватними для повернення інвестицій, для гарантії повернення інвестицій приватних компаній які готові були б вкладати свої кошти в житлово-комунальне господарство. У багатьох регіонах тарифи субсидуються, паливо закуповується коштом республіканського і місцевого бюджету ", - сказав Канат Бозумбаєв.

Він зазначив, що на засіданні уряду прем'єр-міністр уже доручив розглянути заявки ВКО, Жамбильській і Костанайської областей щодо отримання субсидій закупівлі палива для осінньо-зимового періоду.

"Тобто насправді витрати на придбання палива повинні бути в тарифі, а акім працюють так, щоб отримати гроші з регіонів і не піднімати тарифи в регіонах. Це теж шлях, але це шлях такий - щорічно просити, на нашу думку потрібно налагодити стабільну роботу, залучати інвесторів, встановлювати сучасне обладнання, знижувати собівартість, знижувати втрати, які неминучі при роботах великих ТЕЦ, побудованих у нас в радянський період. Тоді будуть адекватні тарифи і повернення інвестицій ", - додав Бозумбаев.

При цьому він зазначив, що не вважає тарифи на електроенергію в Казахстані завищеними, через те, що вони є найнижчими серед сусідніх країн.

Нагадаємо, 4 вересня в ході спільного засідання палат Парламенту РК Нурсултан Назарбаєв доручив уряду розглянути питання підвищення тарифів ЖКГ для залучення інвесторів в цю сферу. При цьому Президент РК зазначив, що підвищення повинно бути збалансованим.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%