Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Путін нагадав, що Росія може скоротити дипмісію США ще на 155 осіб

Вівторок, 05 вересня 2017 13:15

Президент Володимир Путін заявив, що Москва має право скоротити кількість співробітників дипмісії США ще на 155 осіб, проте поки не буде цього робити, пише РИА Новости.

"Строго кажучи, якщо вже говорити про повний паритет, то це не 455 дипломатів США в Москві, а мінус 155. Так що ми залишаємо за собою право прийняти рішення і по цій кількості американських дипломатів в Москві, але ми поки не будемо цього робити, подивимося, як буде ситуація розвиватися далі ", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками участі в саміті БРІКС.

За його словами, до кількості дипломатів, що працюють в США були зараховані й співробітники російського постпредства при ООН - 155 осіб.

"Строго кажучи, вони не є дипломатами, акредитованими при Держдепартаменті США, а є дипломатами, які працюють в міжнародній організації", - зазначив глава держави.

Путін нагадав, що США взяли на себе зобов'язання забезпечити роботу ООН, коли боролися за те, щоб штаб-квартира міжнародної організації розташовувалася в Нью-Йорку.

Раніше Москва у відповідь на закриття своїх дипломатичних об'єктів в США і висилку дипломатів запропонувала Вашингтону скоротити чисельність диппредставництв в Росії до 455 осіб.

Американська влада в свою чергу зажадали закрити консульство Росії в Сан-Франциско і два будинки торговельних представництв у Вашингтоні та Нью-Йорку до 2 вересня. Путін зазначив, що Вашингтон мав право скоротити кількість російських дипломатичних установ, але зробив це "у хамській манері, що не прикрашає американських партнерів".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%