Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

NYT: CNN реорганізував відділ розслідувань після публікації про Трампа

Середа, 06 вересня 2017 09:10

Телеканал CNN реорганізував свій відділ розслідувань після публікації статті про нібито зв'язках передвиборного штабу президента США Дональда Трампа і його радника Ентоні Скарамуччі з Російським фондом прямих інвестицій (РФПІ), пише РИА Новости з посиланням на газету New York Times.

Раніше CNN з посиланням на неназване джерело в конгресі США повідомив, що американський сенат нібито веде розслідування відносно передбачуваних зв'язків команди Дональда Трампа з РФПІ. Йшлося про зустрічі його керівника Кирила Дмитрієва з одним з представників перехідного штабу Трампа Ентоні Скарамуччі "за чотири дні до інавгурації президента США" в січні. Зустріч нібито проходила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. В електронному листі CNN Скарамуччі написав: "Дмитрієв прийшов в ресторан привітатися. Я був привітний з ним. Нічого більше". Також підкреслюється, що в попередні роки він також зустрічався з Дмитрієвим в Давосі. Три штатного співробітника CNN звільнилися на хвилі скандалу зі статтею.

За даними газети, яка посилається на неназваних співробітників телеканалу, включаючи трьох безпосередньо обізнаних про роботу відділу, протягом декількох тижнів після публікації відділ розслідувань був реорганізований. Деякі співробітники були переведені, а іншим заявили, що їм не слід писати про можливі зв'язки між адміністрацією Трампа і РФ. Цією темою в даний час займається команда телеканалу в Вашингтоні. Що залишилися в відділі співробітники займаються такими темами, як навколишня природа і "наркотична криза".

Як пише видання, стаття телеканалу пройшла перевірку внутрішньої системи Triad, включаючи факт-чекінг і перевірку на відповідність стандартам телеканалу. Проте, у третього підрозділу - юридичного відділу - виник щонайменше одне питання, його суть не уточнюється. Однак залишається незрозумілим, чому їх стурбованість залишилася непоміченою і стаття була опублікована. Пізніше, після скарги з боку Скарамуччі, почалася перевірка статті, в ході якої виявилося не тільки сумнів юристів, але також і помилка при процесі факт-чекінга - формальність, пов'язана з відносинами російського банку і фонду.

Пізніше CNN видалив статтю, а при переході на неї з'явилася замітка: "Історія не відповідає редакційним стандартам CNN, її прибрали. Посилання на матеріал не працюють. CNN просить вибачення містеру Скарамуччі". Джерело, близьке до телекомпанії, повідомив порталу BuzzFeed News, що ця історія виявилася "великим провалом". Пізніше Білий дім на тлі скандалу навколо CNN закликав американські ЗМІ писати чесніше, висвітлювати більш широкі теми та не гнатися за рейтингами.

У конгресі США йдуть незалежні розслідування з приводу нібито мав місце втручання РФ у вибори президента США, на яких переміг Дональд Трамп. Аналогічне розслідування також веде ФБР. В американських ЗМІ регулярно з'являються повідомлення, як правило, з посиланням на неназвані джерела, про контакти членів передвиборчого штабу Трампа з російськими чиновниками та бізнесменами.

Росія неодноразово спростовувала ці звинувачення, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков називав їх "абсолютно голослівними". Глав МЗС РФ Сергій Лавров, говорячи про передбачуване російське втручання у вибори в США, Франції і Німеччини, заявив, що немає ніяких фактів, що підтверджують це.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%