Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До уряду Росії направлено пропозиції щодо «зеленої» криптовалюти

Середа, 06 вересня 2017 13:15

Загальноросійський народний фронт (ЗНФ) найближчим часом направить в уряд Росії пропозиції про створення "зеленої" криптовалюти, повідомила прес-служба ОНФ, пише РИА Новости.

Раніше ЗМІ повідомляли, що екологи висловлюють побоювання про небезпеку криптовалюти для навколишнього середовища. На їхню думку, виробництво криптовалюти енергозатратне, збільшує викиди парникових газів і сприяє глобальному потеплінню.

"Найближчим часом ми маємо намір направити до уряду Росії лист з пропозицією створення еко-криптовалюти, яка буде забезпечена "зеленими" технологіями. Сподіваємося, що ця ініціатива"підштовхне" розвиток "зеленої" енергетики в Росії. Ми хочемо, щоб одиниці криптовалюти отримували інвестори та підприємства, які сприятимуть розвитку "зеленими" технологіями ", - цитує прес-служба руху координатора проекту ЗНФ "Генеральне прибирання" Дмитра Миронова.

За його словами, у своїх пропозиціяхЗОНФ зобразити своє бачення розвитку "зеленої" криптовалюти в країні. Він сподівається, що ініціативи руху потраплять в остаточний варіант розробляється урядом законопроекту.

Дмитро Миронов підкреслив, що "час для створення федерального закону про криптовалюту в сучасній Росії вже прийшло".

Раніше ЗНФ піднімав тему "зеленої" криптовалюти на Всеросійському молодіжному освітньому форумі "Таврида" в Криму. Дмитро Миронов тоді повідомляв, що "зелена" криптовалюта буде забезпечена не просто будь-якою виробленою енергією, а саме кіловатами "зеленої" енергетики.

У Росії та в світі останнім часом спостерігається стрімке зростання інтересу до криптовалют, а вартість найвідомішою з них - біткоіни - в поточному році неодноразово оновлювала історичні максимуми. Багато країн відкрили свої ринки для криптовалют, однак російська влада з обережністю підходить до цього питання. Глава ЦБ Ельвіра Набіулліна відзначала, що Банк Росії спочатку має намір ретельно вивчити принципи роботи криптовалют і тільки потім вводити їх регулювання, яке залежить від того, чи розглядати їх просто як цифровий актив або ж враховувати їх валютний характер.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%