Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Назарбаєв розповів про плюси ведення бізнесу в Казахстані

Середа, 06 вересня 2017 14:15

В під час казахстансько-польського бізнес-форуму за участю президентів обох країн, Нурсултан Назарбаєв розповів про привабливі сторони ведення бізнесу в РК, передає кореспондент Today.kz.

Глава держави зазначив, що Казахстан, перебуваючи в серці Євразії та бувши частиною Великого Шовкового шляху, може стати сполучною ланкою між Азією і Європою.

"Ми побудували автобан від китайського кордону до Каспійського моря з виходом через Росію в Європу, побудували залізницю від китайського кордону до Каспійського моря і на південь, через Іран і Перську затоку. Всі ці траси можуть бути використані, природно, китайськими партнерами, а Польща знаходиться в центрі Європи, тобто у нас однакове географічне положення та умови. Таке географічне розташування говорить про те, що ми зобов'язані співпрацювати між собою ", - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Як успішний приклад партнерства, Президент РК назвав фармакологічну компанію "Polpharma Казахстан".

"Я стежив за цією компанією, тому що Казахстан майже на мільярд доларів імпортує лікарські засоби. Нам будівництво фабрик тут, в Казахстані, дуже потрібно, ми створюємо всі умови. Ми зацікавлені в подальшому розвитку економічних відносин. Казахстан сьогодні - це нові можливості, величезний потенціал для вигідного ведення бізнесу. Ми все зробили, для того, щоб бізнесмени відчували себе тут, як вдома. Я думаю, що ваші колеги - казахстанські представники компаній вже розповіли, але не зайве буде, якщо я повторюся ", - зазначив Президент РК.

Назарбаєв повідомив, що в Казахстані діє Рада закордонних інвесторів, для громадян 61 країни запроваджено безвізовий режим, функціонує 10 спеціальних економічних зон, 20 індустріальних зон. Глава держави акцентував увагу на тому, що в країні надаються податкові пільги та преференції, а також спрощується порядок отримання ліцензій, укладання контрактів надрокористування.

"Ми здійснюємо масштабну приватизацію. Зараз ми проводимо другу приватизацію. Мета - як країни ОЕСР мати в державній власності 15 відсотків, решта передати бізнесу. У вас є широка можливість взяти участь в цих об'єктах, в тому числі гірничо-видобувних, нафтогазових, металургійних, енергетичних і транспортних підприємств ", - підкреслив Назарбаєв.

Також було відзначено, що у бізнесменів з Польщі є можливість взяти участь в реалізації проектів у сфері охорони здоров'я, житлово-комунального господарства і будівництва доріг в рамках ДПП.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%