Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сбербанк Росії відкриє ліміти на банк «Открытие»

Четвер, 07 вересня 2017 10:30

Найбільший банк Росії відновить роботу з "Открытием" в колишньому режимі.

Сбербанк Росії в середу прийняв рішення відновити ліміти на банк "ФК Открытие", повідомив глава Ощадбанку Герман Греф журналістам у кулуарах ВЕФ-2017, пише Інтерфакс.

"Вчора прийняли рішення відкрити всі ліміти на банк "Открытие", і повністю всі наші взаємини з банком будуть побудовані на тих же принципах, що були між нами рік тому і два роки тому", - сказав Греф.

Як повідомлялося раніше, ЦБ РФ 29 серпня ухвалив рішення реалізувати заходи, спрямовані на підвищення фінансової стійкості банку "ФК Открытие".

"Я оцінюю ситуацію (в банківському секторі зараз - прим. ІФ) як стабільну, і те, що сталося з банком, я оцінюю як хороший знак з точки зору застосування нового інструменту. Ніхто не постраждає - і вкладникам, і клієнтам банку "Открытие" нема про що хвилюватися, тому що власником тепер на 75% буде ЦБ ", - сказав Греф. Він розповів, що Сбербанк не спостерігає припливу клієнтських коштів на свій баланс через ситуацію з "Відкриттям". "Була досить велика комунікація на ринок, і ні у кого немає сумнівів, що центральний банк всіляко надасть підтримку цьому банку. Ні, ми не відчуваємо поки якогось серйозного перетікання клієнтів", - зазначив глава Ощадбанку.

Греф також повідомив, що Ощадбанк не буде претендувати на банк "ФК Открытие" в разі його продажу Центробанком. "Ні, ми нікого не купуємо", - сказав глава Ощадбанку.

До введення тимчасової адміністрації банк "ФК Открытие" контролювався компанією "Открытие Холдинг". Її бенефіціарами є Вадим Бєляєв, співвласники нафтової компанії "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов і Леонід Федун, ВТБ, група "ІСТ", бізнесмен Олександр Мамут, НПФ "ЛУКОЙЛ-Гарант", глава наглядової ради банку "Открытие" Рубен Аганбегян.

Банк "Открытие" за підсумками другого кварталу 2017 року обіймає 7-е місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%