Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан може стати першою країною в світі по поверненню тигрів в історичні місця проживання

П'ятниця, 08 вересня 2017 11:45

Уряд Казахстану озвучив плани повернення тигрів в його історичні місця проживання в Або-Балхашском регіоні, а також підписав меморандум з WWF про реалізацію спільної програми реінтродукції тигрів, передає кореспондент Today.kz.

Програма сприятиме розвитку глобальної ініціативи щодо подвоєння чисельності тигрів у світі до 2022 року і зобов'язанням, прийнятим всіма країнами ареалу тигра на тигрячих самітах в Санкт-Петербурзі в 2010 році.

На її реалізацію Королівство Нідерландів виділить 300 тисяч доларів.

"Я гордий стати свідком підписання цього меморандуму. Королівство Нідерландів було одним з перших прихильників і спонсорів цієї сміливої ​​й інноваційного проекту, і сьогодні ми раді стати частиною такої важливої ​​події", - сказав посол Королівства Нідерландів в РК Дірк Ян Копа.

У разі успіху Казахстан стане першою країною в світі, яка повернула тигра в регіон, де він був повністю винищений понад півстоліття тому. Раніше програма відновлення популяції тигра реалізовувалися в межах національних кордонів і на територіях, придатних для проживання котячих, однак програма в Казахстані пропонує відновлення великих заплавних лісів як частини історичного ареалу дикого тигра, що робить її унікальною і не має аналогів.

Для відновлення екосистеми, придатної для місцеперебування тигра, уряд Казахстану створить новий природний резерват "Або-Балхаш".

Програма реінтродукції також буде включати захист збереглася дикої природи й відновлення популяцій копитних - кулана, тугайного оленя, зниклих з цієї території через втрату місць проживання та браконьєрства.

Відновлення екосистеми Або-Балхашского регіону також допоможе захистити озеро Балхаш і запобігти повторенню долі Аральського моря.

Церемонія підписання відбулася в павільйоні Королівства Нідерландів на території EXPO-2017. У ній взяли участь міністр сільського господарства РК Аскар Мирзахметов, генеральний директор WWF International Марко Ламбертіні та директор WWF Росії Ігор Честин.

Історичним ареалом тигра була території від сучасної Туреччини та Ірану до північно-західного Китаю, однак до початку XX століття котячі втратили 90 відсотків своїх місцеперебування, включаючи території Центральної Азії. Повністю з цього ареалу вони потрапили в 1940-х роках через руйнування прибережних екосистем і прямого знищення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%