Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан і Африку зв’яже об’єднаний транспортний коридор ісламських країн

Вівторок, 12 вересня 2017 11:30

В межах реалізації ініціативи ісламської інфраструктурної інтеграції планується об'єднання транспортних коридорів всіх мусульманських держав. Про це на прес-конференції за підсумками саміту Організації ісламського співробітництва з науки та технологій в Астані повідомив постійний представник РК в ОІВ, надзвичайний і повноважний посол Казахстану в Королівстві Саудівська Аравія Бахит Батиршаєв, передає кореспондент Today.kz.

"Ісламський банк розвитку розробляє ініціативу, яка називається" Ісламська інфраструктурна інтеграція ". Вона передбачає об'єднання всіх транспортних коридорів між ісламськими або мусульманськими державами. На практиці це виглядає як з'єднання Казахстану з якою-небудь далекою африканською країною. Зараз робиться інтерактивна карта, проводяться дослідження, як можна доставити товар з Казахстану в Джібуті або з Сенегалу в Афганістан, то є такий масштабний проект ", - сказав Батиршаєв.

Він також зазначив, що Нурсултаном Назарбаєвим було представлено розгорнуте бачення стану ісламського світу і висунуто низку важливих ініціатив.

"Це було продиктовано бажанням і стратегічним баченням Глави нашої держави відійти або вийти з того зачарованого кола різних проблем, звернути та спрямувати увагу на ісламські держави, величезні фінансові кошти, потужний людський і технологічний потенціал на творення і розвиток. Президент висунув дуже стратегічну і політичну ініціативу про ісламське зближення. Вона передбачає вирішення конфлікту в ісламському світі через переговори та шляхом просування від малих проблем, знаходження спільних позицій до вирішення більш складних проблем. І на сьогодні ця ініціатива отримала велику підтримку. Ми зараз її починаємо застосовувати й в підході до вирішення різних кризових ситуацій в цілому і в ісламському світі ", - додав Батиршаєв.

Нагадаємо, 10 вересня в Астані пройшов перший в історії саміт Організації ісламського співробітництва з науки та технологій, в межах якого Президент Казахстану звернувся до учасників конфлікту в М'янмі, а також озвучив пропозицію по створенню аналога G-20 в ісламському світі, в який увійдуть найбільші держави.

У свою чергу, Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у своєму виступі зазначив, що 55 відсотків населення ісламського світу безграмотні

За підсумками першого дня було оприлюднено звіт голови ОІВ за підсумками засідання глав держав і урядів з питання громади рохінджа в М'янмі. У документі прописані звернення і заклики до уряду цієї країни припинити насильство. Також було оголошено зміст Астанинської декларації саміту.

Крім того, МОН РК планує провести дні казахстанського освіти в країнах-членах ОІВ і закликав молодь мусульманських держав вступати до казахстанських ВНЗ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%