Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Що отримав Казахстан від ЕКСПО?

Середа, 13 вересня 2017 11:15

Нурсултан Назарбаєв перерахував «плюси» проведення міжнародної спеціалізованої виставки в Астані.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв взяв участь в церемонії закриття міжнародної спеціалізованої виставки «ЕКСПО-2017», повідомляє kapital.kz з посиланням на прес-службу глави держави.

Нурсултан Назарбаєв особливо підкреслив позитивний мультиплікативний ефект на розвиток економіки Казахстану.

«Понад 1400 підприємств малого та середнього бізнесу отримали замовлення на постачання товарів і послуг на суму 640 млрд тенге. Помітне пожвавлення отримав туристичний сектор Казахстану - попит на послуги туроператорів підвищився в 1,8 раза. Кількість суб'єктів підприємництва в Астані збільшилася більш ніж на 10%. Податки в бюджет столиці від сфери послуг зросли в 1,2 раза. Столиця Казахстану виявилася в епіцентрі глобальної уваги й пильного інтересу всього світу », - сказав президент Казахстану.

Глава держави зупинився на культурних і міжнародних заходах, проведених в межах виставки.

«Щодня столиця Казахстану наповнювалася звуками та барвами культур з усіх куточків світу. Сьогоднішня урочистість збіглося з проведенням Саміту Організації ісламського співробітництва з науки й технологій, на якому обговорюються важливі питання науково-технічного розвитку ісламського світу. Всього в рамках ЕКСПО пройшло понад 6 тисяч різних заходів », - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Казахстан зміцнив свій імідж в якості безпечного і динамічно розвивається держави в Євразійському регіоні.

Глава держави виділив ряд позитивних аспектів проведення виставки, які вплинули на розвиток передових ідей і технологій в сфері «Енергії майбутнього» і посприяли зміцненню взаємодії науки в світі.

«ЕКСПО надало унікальну можливість продемонструвати інтелектуальний і технологічний потенціал всієї нашої планети. Тут були виставлені близько 140 наукових винаходів в галузі поновлюваних джерел енергії », - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Крім цього, президент Казахстану зазначив організацію глобального діалогу щодо пріоритетів сучасної енергетичної політики на майданчику ЕКСПО і вироблення рекомендацій щодо вирішення проблем сучасності в сфері енергетики та екології.

«Проведення ЕКСПО ще раз показало прихильність нашої країни ідеї розвитку« зелених »технологій. В цілому впевнений, що наша Виставка внесе свій унікальний внесок у глобальний розвиток «чистої енергетики», - сказав глава держави.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%