Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Обмежити ввезення узбецьких авто запропонували в Казахстані

Вівторок, 26 вересня 2017 12:30

Такі заходи "КазАвтоПром" пропонує ввести у відповідь на складні умови експорту казахстанських автомобілів в Узбекистан.

Керівництво Спілки підприємців автомобільної галузі Казахстану "КазАвтоПрома" звернулося до міністра національної економіки РК Тимура Сулєйменова з пропозицією ввести додаткові акцизи на продукцію узбецького автопрому, передає Today.kz.

Невдоволення автовиробників викликали різні умови експорту авто. Довгі роки Узбекистан користується спрощеними умовами щодо постачання автомобілів в РК. Однак у казахстанських підприємств, за інформацією "КазАвтоПрома", немає таких привілеїв. Представники автомобільної галузі Казахстану сподівалися на перегляд митних бар'єрів після участі в узбецько-казахстанському бізнес-форумі, що пройшов 15-17 вересня в Ташкенті, але цього не сталося.

"Проект постанови президента Республіки Узбекистан" Про заходи щодо подальшого впорядкування зовнішньоекономічної діяльності Республіки Узбекистан ", опублікований 19 вересня, викликає побоювання щодо перспектив доступу продукції казахстанських виробників на ринок республіки в автомобільній галузі. Текст документа передбачає збереження заборонних ставок акцизів на автомобільну техніку казахстанського походження в розмірі 2,4 долара / кубічний сантиметр. При цьому відносно імпорту автомобілів з території Росії та України передбачена символічна ставка акцизу в розмірі двох відсотків митної вартості. Іншими словами, із затвердженням проекту постанови в поточній редакції ринок Узбекистану залишиться закритий для казахстанських автовиробників, а їх продукція буде дискримінована ", - йдеться в листі.

Підприємці просять міністра почати переговори для перегляду тарифної політики Узбекистану. Якщо результату не буде, то "КазАвтоПром" пропонує ввести відповідні обмежувальні заходи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%