Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАТО планує розширити допомогу країнам-партнерам

Понеділок, 09 жовтня 2017 12:58

ПА НАТО ухвалила проект резолюції про розширення допомоги країнам-партнерам у сфері стратегічних комунікацій.

Постійний комітет цивільного виміру безпеки Парламентської Асамблеї НАТО ухвалив проект резолюції, що передбачає розширення допомоги в сфері стратегічних комунікацій країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні. Про це повідомила голова делегації ВР в ПА НАТО, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Фриз, пише Кореспондент.

"У декларативній частини резолюції загрози в інформаційній сфері з боку Росії стоять поряд із погрозами з боку Ісламської держави. Країни Альянсу, мабуть, уперше публічно визнають, що кампанія з дезінформації та підриву спрямована на ослаблення і дестабілізацію євроатлантичного співтовариства та його інтеграційних процесів", - написала Фриз на своїй сторінці в Facebook в неділю, 8 жовтня.

Згідно з резолюцією, країни-члени НАТО повинні розробити й створити спецпідрозділи у взаємодії з приватними медіакомпаніями для постійного моніторингу появи фейкових новин, ворожої пропаганди і протидії їм за допомогою фактів.

"Документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО і збройних сил країн-членів у соцмережах з метою підвищення рівня стратегічних комунікацій. Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак, акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної розслідувальної журналістики", - зазначила голова делегації ВР в ПА НАТО.

Також резолюція передбачає продовження обмежувальних заходів щодо онлайн-активності терористів, підривних та дезінформаційних кампаній, включаючи вилучення екстремістського контенту у співпраці з приватними медіа щодо введення міжнародних санкцій до осіб, залучених Росією до "мілітаризації" інформаційного простору.

Резолюцію повинні проголосувати на сесії ПА НАТО у понеділок, 9 жовтня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%