Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Білий дім відмовиться ще від однієї програми Обами

Вівторок, 10 жовтня 2017 09:32

Групи захисників навколишнього середовища обурені бажанням адміністрації Трампа відмовитися від плану, спрямованого на контроль викидів парникових газів, пише Голос Америки.

Глава Агентства з охорони навколишнього середовища США Скотт Прюітт оголосив у понеділок, що він відмовиться від плану «Чиста енергія», заявивши, що «війна з вугіллям закінчилася».

Прюітт зробив заяву в магазині з продажу обладнання для шахтарів в Кентуккі. У цьому південному штаті багато тих, хто працює у вугільній промисловості та втратили роботу через зниження попиту на тверде паливо та обмеження для вугільних електростанцій.

Прюітт, як і президент Трамп, скептично ставиться до проблеми зміни клімату. Він неодноразово подавав до суду на EPA, коли займав пост генерального прокурора штату Оклахома.

Глава Агентства з охорони навколишнього середовища вважає, що Білий дім за часів Обами перевищив свої повноваження, встановивши стандарти щодо викиду вуглекислого газу, яких, за словами Прюітта, складно досягти у вугільній та інших видах промисловості.

Жоден державний орган, сказав Прюітт, «ніколи не повинен використовувати свої повноваження для оголошення війни будь-якому сектору нашої економіки».

Групи захисників навколишнього середовища розлютилися

«Дональд Трамп і Скотт Прюітт стануть сумно відомими, оскільки почали разючий наступ на громадське здоров'я», - сказав виконавчий директор Sierra Club Майкл Брун. «Збиток, нанесений умисним невіглаством Трампа, тепер матиме безліч людських облич, тому що він пропонує відмовитися від плану, який запобіг би тисячам передчасних смертей і десяткам тисячам випадків астми у дітей щороку».

План «Чистої енергії» Обами ще не набрав чинності. Верховний суд США призупинив його дію в минулому році, і поки не може прийняти рішення, чи є план законним.

Рішення Прюітта відмовитися від цього плану, швидше за все зіткнеться з низкою позовів від груп захисників навколишнього середовища і прокурорів штату.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%