Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Куди подобається інвестувати китайським бізнесменам в Південному Казахстані

Вівторок, 10 жовтня 2017 12:58

Про найбільші інтеграційні проекти розповіли в Управлінні підприємництва ПКО.

Всього інвестори з Піднебесної фінансують 52 проект на півдні Казахстану, в основному в сфері промисловості та перероблювання, передає Today.kz.

Китайська корпорація Xian Yang Textiles Corp готова поставити на ноги текстильну промисловість ПКО. Відзначимо, що зараз вона переживає нелегкі часи. Наприклад, в минулому році відразу дві великі текстильні фабрики в Шимкєнті призупинили свою діяльність через фінансову кризу.

В кінці 2016 року компанія ТОВ "Хлопкопром-Целюлоза" не без участі обласної адміністрації уклала меморандум з китайськими партнерами. Вартість спільного проекту з виробництва пряжі з бавовни склала 100 мільйонів доларів США. Встановлена ​​потужність виробництва - 50 тисяч веретен. Підприємство введуть в експлуатацію протягом двох років.

Ще один спільний з китайцями проект запустять вже в грудні 2017 року. В індустріальній зоні "Оңтүстік" в Шимкєнті завершується будівництво металургійного заводу. У нього ТОО "Амір-А" і компанія Xin Yuan steel вклали близько 22 мільйони доларів США. Проект в рамках Карти підтримки підприємництва створить 100 робочих місць. Однак як ці місця розподілять між місцевими та іноземними фахівцями, не повідомляється.

Разом з тим в регіоні ведеться будівництво ферми по переробленню виробництва верблюжого і кобилячого сухого молока вартістю 22 мільйони доларів США. Тут інвестором виступила китайська компанія Daqing Golden Land of Water-Saving Engineering Equipment Co, Ltd. Згідно з планами, на заводі будуть працювати 188 осіб, виробляючи до трьох тисяч тонн молочної продукції на рік.

В кінці 2016 року в Алмати був підписаний ще один договір з інвесторами з Піднебесної. За організацію виробництва перероблювання ПЕТ відходів і випуску штапельного волокна взялася приватна компанія Hong Kong General Industry and Commerce Co ltd, вклавши в проект близько 20 мільйонів доларів. Будувати завод інвестори вирішили на 10 гектарах в індустріальній зоні Бадам в ПКО спільно з казахстанським партнером - ТОВ Green technology industries.

І все ж наймасштабнішим міжнародним проектом, який реалізовується в ПКО протягом уже шести років, є модернізація та реконструкція Шимкєнтського НПЗ. Довгобуд планують завершити в кінці 2018 року, його вартість склала 1,8 мільярда доларів США. Партнерами проекту є ТзОВ "ПетроКазахстан Ойл Продактс" і компанія China Petroleum Engineering & Construction Corporation.

Модернізація здійснюється в два етапи. Перший етап завершився влітку цього року і був направлений на випуск моторного палива екологічних класів К4 і К5 (аналоги Євро-4 і Євро-5) згідно з вимогами Технічного регламенту Митного союзу. Другий етап модернізації націлений на збільшення продуктивності заводу до шести мільйонів тонн нафти в рік і збільшення глибини перероблювання. Після закінчення другого етапу виробництво високооктанового бензину на заводі зросте з 700 до 2 270 тисяч тонн в рік, дизельного палива - з 1300 до 1 916 тисяч тонн в рік, авіапалива - з 280 до 400 тисяч тонн на рік.

Частка високооктанового автобензину складе 100 відсотків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%