Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Антимонопольний орган Казахстану проаналізує ситуацію на вугільному ринку

Середа, 11 жовтня 2017 14:58

Ознаки порушень стануть підставою для початку проведення розслідування, а підтверджені факти потягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Комітет з регулювання природних монополій, захист конкуренції та прав споживачів Міністерства національної економіки РК у зв'язку з поданими зверненнями про дефіцит і підвищення цін на вугілля проведе аналіз ситуації на ринку реалізації вугілля, повідомляє Zakon.kz.

Як пояснюється, мета аналізу - виявлення ознак узгоджених дій і зловживання суб'єктами ринку своїм домінуючим / монопольним становищем в частині встановлення і підтримання цін, обмеження реалізації вугілля.

«Ознаки порушень стануть підставою для початку проведення розслідування, а підтверджені факти спричинять адміністративну відповідальність, - йдеться в повідомленні. - У зв'язку з чим, звертаючись до суб'єктів ринку реалізації вугілля, нагадуємо про високі штрафні санкції за порушення антимонопольного законодавства ».

Як зазначається, факти антиконкурентних узгоджених дій в частині встановлення і підтримання цін (цінову змову), необґрунтованого обмеження виробництва або реалізації товарів, а також зловживання суб'єктами ринку своїм домінуючим або монопольним становищем в частині створення штучного дефіциту кваліфікуються за статтею 159 КоАП РК, згідно з якою такі порушення тягнуть штраф на суб'єктів малого або середнього підприємництва в розмірі 3%, на суб'єктів великого підприємництва - в розмірі 5% від доходу (виручки), отриманого в результаті здійснення монополістичної діяльності, з конфіскацією монопольного доходу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%