Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Учасники «Північного потоку» висловили Путіну намір продовжувати проект

П'ятниця, 13 жовтня 2017 10:52

Учасники проекту "Північний потік" висловили намір продовжувати участь у проекті та надію, що зовнішні чинники цьому не завадять, повідомив журналістам за підсумками зустрічі президента РФ Володимира Путіна з діловими колами ФРН прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, пишуть РИА Новости.

"Компанії, які так чи інакше залучені в" Північному потоці "- так, вони висловлювали свій намір продовжувати. І висловлювали надію на те, що ніщо не завадить: ні зовнішні фактори, штучно і неконкурентно нав'язані, ні будь-які інші", - сказав Пєсков.

Оператором "Північного потоку" є компанія Nord Stream AG ("Газпром" - 51%, BASF / Wintershall і E.ON - по 15,5%, Gasunie та Engie - по 9%). Потужність газопроводу, прокладеного по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини, становить 55 мільярди кубів газу в рік.

Компанія Nord Stream 2 AG виступає оператором проекту "Північний потік-2" загальна вартість якого 9,5 мільярда євро, єдиним акціонером Nord Stream 2 AG є "Газпром". Європейські партнери - Shell, OMV, Engie, Uniper і Wintershall - зі свого боку зобов'язалися профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожна. "Газпром" же надасть іншу половину коштів - 4,75 мільярда євро.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з "Північним потоком". Проти реалізації проекту виступає низка країн, зокрема Україна, яка побоюється втратити доходи від транзиту російського газу, і США, які мають амбітні плани з експорту в Європу свого СПГ.

Северный поток - 2

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%