Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В уряді Казахстану обговорили підвищення зарплат депутатів, військових і поліції

Вівторок, 17 жовтня 2017 11:53

33 мільярди тенге витратили на підвищення зарплат депутатів, військових і поліційних з бюджету в 2017 році. Про це в ході обговорення уточнення республіканського бюджету під час засідання уряду повідомив міністр фінансів Бахіт Султанов, передає кореспондент Today.kz.

За його словами, зміни видаткової частини бюджету здійснені по двох блоках.

"Перше - реалізація ініціатив та доручень Глави держави та міжнародних зобов'язань країни на 89,4 мільярда тенге шляхом скорочення резерву уряду і перевиконання доходів. На підвищення посадових окладів військовослужбовців Збройних сил, співробітників органів внутрішніх справ і депутатів передбачено 33,1 мільярда тенге. На надання технічної допомоги Киргизькій Республіці відповідно до досягнутих двостороннім і ратифікованим домовленостями передбачено 14,1 мільярда тенге: перший транш - 41 млн тенге. На збільщення цільового вкладу в АОО "Назарбаєв Університет" передбачено 22,2 мільярда тенге ", - сказав Султанов.

Крім того, він зазначив, що в 2017 році на проведення поствиставкових заходів і підготовку офісів на території EXPO передбачено 20 мільярдів тенге.

"Друге - перенаправлення витрат буде проведено в рамках заходів, здійснюваних шляхом цільового трансферту з Національного фонду в сумі 73 мільярди тенге і за іншими проектами й програмами в сумі 167,2 мільярда тенге", - додав Султанов.

При цьому, за його словами, уточнений обсяг надходжень до бюджету на 2017 рік складе 9 691,5 мільярда тенге, або 18,7 відсотка до ВВП, в тому числі не нафтові надходження - 4,49 трильйона тенге з ростом до плану на 77, 9 мільярда тенге, нафтові надходження - 5 194,2 мільярда тенге зі зниженням до плану на 14,9 мільярда тенге.

Витрати республіканського бюджету в 2017 році складуть 11,1 трильйона тенге, що на 15,1 мільярда тенге більше уточненого плану.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%