Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії 90 співробітників фабрики тролів висвітлювали вибори у США

Вівторок, 17 жовтня 2017 12:59

Російська фабрика тролів активно брала участь в американських виборах.

Зарплати в так званому американському відділі становили від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, пише Кореспондент.

Петербурзька фабрика тролів виділила до третини свого штату для роботи на виборах президента США. Про це йдеться в розслідуванні про діяльність фабрики, передає РБК.

Як зазначається, на піку передвиборної кампанії, влітку 2016 року, так званий американський відділ збільшився до 80-90 осіб, розповіли джерела видання. При цьому весь штат фабрики налічує до 250 осіб. Зарплати в американському відділі становили від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Керівником відділу джерела називають 27-річного вихідця з Азербайджану Джейхуна Асланова. Сам він в бесіді з виданням спростував причетність до фабрики тролів.

Варто зазначити, що 118 спільнот фабрики в фейсбуці, інстаграмі та твіттері були заблоковані в серпні-вересні 2017 роки після внутрішнього розслідування соцмереж. Сукупна кількість дописувачів цих груп становила близько 6 мільйонів осіб, але в 2016 році охоплення постів досягало 30 мільйонів осіб на тиждень. Крім цього, відділ організував близько 40 реальних мітингів і протестів в США.

Основним напрямком роботи американського відділу було висвітлення расових проблем в США. Крім цього, тролі писали про відокремлення Техасу, нелегальну міграцію та право на носіння зброї.

Витрати на зарплати співробітникам американського відділу оцінюються в мільйон доларів на рік. Ще близько 200 тисяч доларів за два роки було витрачено на просування в соціальних мережах і забезпечення реальних акцій в США.

За даними джерел, американський відділ працює досі зі штатом близько 50 осіб.

Раніше повідомлялося, що проплачені Росією рекламні оголошення в Facebook були націлені на Мічиган і Вісконсин - ключові для перемоги Дональда Трампа штати під час президентських перегонів. Однак Трамп цю інформацію спростовує.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%