Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банк з КНР профінансує гірничо-металургійний комплекс в Акмолинській області, Казахстан

Вівторок, 17 жовтня 2017 14:46

Загальна вартість проекту становить близько 1,4 мільярда доларів, з яких 85 відсотків покриє позика Ексім банку Китаю.

В Акмолинській області побудують новий гірничо-металургійний комплекс. Позика на реалізацію цього проекту вартістю 1,4 мільярда доларів виділяє Експортно-імпортний банк Китаю. Про це Today.kz повідомили в акіматі регіону.

Комплекс створять на базі залізорудного родовища "Масальський" в Жаркаінскому районі області.

Із загальної вартості проекту в 1,4 мільярда доларів 85 відсотків покриває позику Ексім банку Китаю, інші 15 відсотків - партнер від Казахстану, компанія "Тау-Кен Самрук". Партнером від КНР виступає China National Import and Export Corp. Co. Ltd.

Проект є вертикально інтегрованим, тобто містить ланцюжок від видобутку руди до виробництва металопрокату, до заводу з випуску сталевого прокату потужністю 940 тисяч тонн. До складу комплексу увійдуть кар'єр, збагачувальна фабрика з отриманням залізорудного концентрату, металургійний завод з отриманням сталі та випуском прокату будівельного і машинобудівного призначення.

Як повідомили в акіматі, всі роботи планують завершити до 2022 року, а вийти на проектну потужність комплекс може в 2024 році.

23 листопада 2016 року в Жаркаінскому районі пройшли громадські слухання за попередньою оцінкою впливу проекту на навколишнє середовище. За підсумками слухань представники громадськості відзначили його велику значущість для району й області в цілому.

"Реалізація проекту давно очікується мешканцями й сприятиме поліпшенню соціально-економічної ситуації в регіоні, дозволить забезпечити населення робочими місцями, зупинить відтік молоді, розширить базу оподаткування. Реалізація проекту дозволить створити близько трьох тисяч нових робочих місць", - повідомили в акіматі Акмолинської області.

З екологічного висновку №06-О1 14/17 від 19 липня 2017 року вплив гірничо-металургійного комплексу на навколишнє середовище оцінюється як допустимий і відповідає вимогам природоохоронного законодавства Казахстану.

Всього ж на території Акмолинської області діють 15 підприємств за участю китайського капіталу. Сфери діяльності цих компаній різні: виробництво агрохімічної продукції, надання послуг, видобуток урану, розведення тварин, різання, обробка та оздоблення каменю, виробництво ліфтів і ескалаторів та інше.

З 2006 року в регіон залучено понад 10 мільярда тенге інвестицій з КНР.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%