Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Telegram не заблокують через відмову надати дані, заявив юрист

Середа, 18 жовтня 2017 10:32

Керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков, який представляє в суді інтереси Telegram, заявив, що мова про блокування месенджера найближчим часом йти не буде, незалежно від того, чим закінчиться апеляція, це окрема процедура, пишуть РИА Новости.

У понеділок стало відомо, що мировий суд №383 Міщанського району Москви оштрафував Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ інформацію для декодування повідомлень. Після цього засновник месенджера Павло Дуров заявив, що протягом кількох днів планує вибрати юристів, які займуться цією справою. Команда отримала близько 200 пропозицій і вибрала правозахисників "Агори" - вони будуть представляти інтереси Telegram в російських судах.

"Завдання-максимум - домогтися припинення адміністративної справи. Якщо цього не відбудеться, робота юристів на цьому не завершиться, навпаки. Telegram НЕ буде заблокований відразу після апеляції при будь-якому її закынченні. Це окрема процедура, вона може витікати з цієї справи. Мета ініціатора, очевидно, не в тому, щоб отримати з компанії 800 тисяч до бюджету. Це теж зрозуміло ", - написав Чіков У своєму каналі в Telegram.

Він зазначив, що зараз робота концентрується навколо оскарження постанови судді від 16 жовтня. У Telegram є 10 днів на подачу скарги, її розгляд пройде в Міщанському районному суді Москви.

"Весь процес буде максимально прозорим і публічним, наскільки дозволятимуть обставини. Це не справа Павла Дурова, не справа компанії Telegram Messenger LLP. Це справа 100 мільйонів користувачів Telegram в Росії й решти світу, і ширше всіх інтернет-користувачів, у чиє листування, особисті дані, пошту, чати, тобто в приватне життя прагнуть влізти представники спецслужб ", - сказав Чіков.

У вересні Дуров повідомив, що ФСБ склала на месенджер протокол про порушення антитерористичного "закону Ярового", який, за його словами, міг би стати підставою для судових процесів. Відповідно до опублікованого Дуровим документу, спецслужба викрила Telegram в "невиконанні обов'язку надавати інформацію, необхідну для декодування прийнятих, переданих, що доставляються і (або) оброблюваних електронних повідомлень". Сама ФСБ цю інформацію не коментувала.

Пізніше Дуров заявив, що вимоги ФСБ технічно не реалізовуються і до того ж суперечать Конституції РФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%