Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зареєструвати автомобіль в Казахстані можна буде за 20 хвилин

Середа, 18 жовтня 2017 12:49

Про це повідомив голова державної корпорації "Уряд для громадян" Аблайхан Оспанов.

Заявку на реєстрацію автомобіля можна буде подати онлайн. Таким чином, планується скоротити час на реєстрацію транспорту з двох годин до 20 хвилин. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова державної корпорації "Уряд для громадян" Аблайхан Оспанов, передає Today.kz.

За його словами, щодня в спецЦОНи звертаються тисячі людей. Для скорочення часу на реєстрацію транспортних засобів корпорація спільно з Міністерством внутрішніх справ РК внесли пропозицію перевести реєстрацію автотранспорту в електронний формат, зараз вона на розгляді міжвідомчої комісії.

"Спільно з Міністерство внутрішніх справ РК ми винесли цю пропозицію на розгляд міжвідомчої комісії та під керівництвом заступника прем'єр-міністра Аскара Жумагалієва прийняли рішення, яким чином це буде виглядати. Зараз, купуючи автомобіль, ви разом з продавцем приходите в спецЦОН, проходите перевірку транспортного засоблу в ангарі, сплачуєте штрафи та заборгованості, якщо вони є, здаєте документи на зняття та постановку на облік авто та очікуєте виготовлення нового номера близько двох годин ", - написав Оспанов.

Фото -

Він зазначив, що тепер подати заявку можна буде онлайн.

"Спочатку ви подаєте заявку на порталі електронного уряду, де відразу проходите перевірку на несплачені штрафи, податки, обираєте державний номер, далі продавець підтверджує угоду і ви йдете на звірку кузова в будь-який пункт техогляду або ангар в спецЦОНі (при цьому вже відбувається процес виготовлення нового техпаспорта). Після проходження звірки транспортним засобом, співробітник поліції завершує реєстрацію і ви можете отримати вже готовий номер і техпаспорт в спецЦОНі або замовити його доставку за зручною адресою через "Казпочта". Таким чином, планується скоротити час на реєстрацію транспортного засобу з двох годин до 20 хвилин ", - уклав Оспанов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%