Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У РФ Siemens винять у загрозі суверенітету - ЗМІ

Середа, 18 жовтня 2017 13:41

Компанія Технопромекспорт звинуватила Siemens в загрозі суверенітету РФ. Концерн Siemens нібито виставив умови угоди з купівлі газових турбін, що загрожують суверенітету Росії.

Компанія Технопромекспорт, що входить у структуру Ростеху, звинуватила Siemens у загрозі суверенітету Росії. Про це йдеться в зустрічному позові Технопромекспорт із приводу контракту на поставку газових турбін Siemens. Про зміст позову повідомляє РБК з посиланням на двох осіб, близьких до однієї зі сторін розгляду, пише Кореспондент.

Позивачі просять визнати недійсними три пункти в контракті з Siemens від 10 березня 2015 року.

Перший пункт говорить про те, що кінцевим місцем призначення повинні бути країна і будмайданчик, де розташований об'єкт, що будується. Якщо покупець хоче використовувати обладнання в іншій країні або для іншого об'єкта, це можливо тільки з дозволу постачальника.

Згідно з другим пунктом, турбіни Siemens можуть бути використані тільки на енергоблоках, підключених до мереж Краснодарського краю. Покупець при цьому зобов'язується не використовувати обладнання на електростанціях, підключених до енергосистеми Криму, або об'єктах, які використовуються тільки для енергопостачання півострова.

Третій пункт говорить про те, що постачальник не зобов'язаний виконувати умови контракту, якщо його ускладнюють обмеження, що випливають з різних санкцій, в тім числі, введених ЄС і США, які можуть накласти на постачальника штрафи.

Також позивачі вказують, що ці три пункти порушують принцип єдності економічного простору і вільного переміщення товарів, який прописаний у Конституції Росії. Крім цього, зазначені Siemens пункти можна визнати недійсними на підставі того, що вони порушують інтереси жителів Криму і Севастополя.

Нагадаємо, компанія Технопромекспорт придбала в 2015 році чотири газові турбіни Siemens. Було оголошено, що турбіни призначені для споруджуваної електростанції в Тамані, але до літа 2017 року устаткування виявилося в окупованому Криму, хоча європейським компаніям, зокрема і Siemens, діючі санкції забороняють поставляти до Криму обладнання для електроенергетики.

Як повідомляв Корреспондент.net, у вересні спільне підприємство Siemens і компанії Силові машини подало позов до арбітражного суду до дочірньої компанії Ростеху - Технопромекспорт. Російський Технопромекспорт подав зустрічну позовну заяву до Siemens про визнання недійсною частини угоди щодо турбін.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%