Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Арешт п’яти мільярдів доларів з Нацфонду Казахстану прокоментував Акішєв

Середа, 18 жовтня 2017 14:41

Голова Нацбанку відзначив, що за цим фактом була озвучена невірна інформація.

Голова Національного банку Даніяр Акішєв в кулуарах пленарного засідання мажилісу прокоментував озвучену депутатом Азат Пєруашєвим інформацію про арешт за кордоном коштів Нацфонду РК, передає кореспондент Today.kz.

"По-перше, там була озвучена невірна інформація, тому що кошти Нацфонду розміщені в цінних паперах шведських компаній на суму приблизно в 100 мільйонів доларів і цінні папери компанії Голландії приблизно на рівні 240 мільйонів доларів. Вся робота в зв'язку з тим, що певні позови подаються, проводиться спільно з Міністерством юстиції РК, і тому тільки після консультацій з ними ми зможемо вам дати коментар ", - сказав Акішєв.

При цьому він підкреслив, що за даною інформацією буде підготовлений спільний коментар Національним банком і Міністерством юстиції РК.

Відзначимо, що в ході пленарного засідання з посиланням на ЗМІ Азат Пєруашєв повідомив про арешт п'яти мільярдів доларів з Нацфонду судом Амстердама.

"Буквально минулого тижня ЗМІ повідомили про накладення судом Амстердама арешту на кошти Нацфонду в сумі понад п'ять мільярдів доларів. Зазначений суд проігнорував не лише позицію казахстанського Мін'юсту і Нацбанку, а й рішення британського суду з цього ж питання", - сказав Пєруашєв.

Він зазначив, що парламентарії чекають пояснень причин від уряду, а також визначення відповідальних осіб і "можливих заходів з порятунку цієї гігантської суми, яка становить понад 1,65 трильйона тенге".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%