Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

USAID допомагає створювати в Україні кредитні спілки

Четвер, 19 жовтня 2017 09:30

Цілий десант міжнародних експертів висадився в Україні. На запрошення Агентства США з міжнародного розвитку вони допомагають створювати мережу кредитних спілок. Ці фінансові установи називають каталізатором розвитку малого бізнесу на селі, пише Голос Америки.

Весь в кредитах і при цьому успішний та заможний. Такий принцип роботи фермера діє в усьому світі і спрацює в Україні. У цьому впевнені міжнародні консультанти, що допомагають створити потужні кредитні спілки на селі. Саме на кредитні спілки може розраховувати дрібний агровиробник, який хоче розвивати свій бізнес.

Говорить експерт з діяльності кредитних спілок Рітц Дійкстра з Нідерландів:

«Ми фокусуємося на розвитку малих та середніх агровиробників. Ми віримо, що кошти, вкладені в невеликі фермерські господарства, дають більший економічний ефект, ніж інвестиції у величезні транснаціональні компанії. І тисяча доларів на дрібному підприємстві створює більше робочих місць, ніж мільйон доларів у якійсь корпорації. Кредитні спілки також сприяють діловій активності на місцях. Малий бізнес корисніший для місцевих громад, і тому ми його підтримуємо. І в усьому світі, і в Україні також».

Такої ж думки голова ради директорів Всесвітньої ради кредитних спілок Брайан Маккрорі:

«Кредитні спілки на Заході використовують свої доходи, будуючи в себе в селах комунальні центри з бібліотеками, фельдшерськими пунктами, аптеками, спортзалами. Таким чином прибуток від нашої діяльності не йде кудись закордонним акціонерам якогось банку. Прибутки залишаються в громадах. І служать на користь громаді. В тому-то й перевага кредитних спілок».

В Україні цей рух поки що в зародковому стані. Хоча є й історії успіху – фермерів, які піднялися саме завдяки кредитним спілкам.

Говорить Марія Сюма, голова правління кредитної спілки «Вигода»:

«У кредитні спілки приходять люди небагаті. Приходять люди середнього достатку і навіть нижче середнього достатку. Ось тим то і корисні кредитні спілки сьогодні в Україні. Ми надаємо кредити тим людям, які не зможуть взяти кредити в банку».

Проект USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників сьогодні працює з 18 спілками. І має намір збільшувати їх кількість.

Стівен Ринецький, заступник директора відділу програм з економічного розвитку USAID з оптимізмом дивиться на майбутнє кредитних спілок:

«Фінансові інституції, які кредитують фермерів – це ключ до економічного зростання на селі. Ось чому Агенство США з міжнародного розвитку зробило підтримку кредитних спілок пріоритетом нашої економічної допомоги Україні».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%