Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На більше ніж два мільйона тенге оштрафований міжнародний аеропорт Астани, Казахстан

Четвер, 19 жовтня 2017 13:59

Керівництво аеропорту подало апеляцію до суду, однак постанову комітету не було скасовано.

АТ "Міжнародний аеропорт Астани" оштрафований на 2 360 000 тенге за низку допущених порушень. Зокрема, за зловживання своїм монопольним становищем з надання послуг зі зберігання нафтопродуктів і нав'язування укладення угоди шляхом прийняття суб'єктом ринку додаткових зобов'язань зі сплати концесійного збору за право реалізації авіаційного палива на території аеропорту. Про це повідомили в Комітеті з регулювання природних монополій, захист конкуренції та прав споживачів Міністерства національної економіки РК, передає Today.kz.

Відзначається, що керівництво аеропорту подало апеляцію до суду, однак постанови комітету не було скасовано. Рішення суду вступило в законну силу.

"Так, згідно з рішеннями судів, протокол про адміністративне правопорушення, порушеним комітетом у ставленні суспільства за частиною 4 статті 159 КпАП РК, визнаний законним і обґрунтованим. Підставою для протоколу про адміністративне правопорушення стало зловживання Товариством своїм монопольним становищем (п.п. 2), 4) і 9) статті 174 Підприємницького кодексу РК), що виразилося в застосуванні різних умов до рівнозначних договорів з суб'єктами ринку з оренди місткості суспільства з наданням послуг зі зберігання нафтопродуктів і нав'язуванні укладення угоди шляхом прийняття суб'єктом ринку додаткових зобов'язань зі сплати концесійного збору за право реалізації авіаційного палива на території аеропорту ", - повідомили в антимонопольному органі.

Згідно з постановою суду, аеропорт повинен сплатити штраф у розмірі 10 відсотків від доходу, отриманого в результаті здійснення монопольної діяльності, що склало 23,6 мільйона тенге.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%