Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Створення мережі зарядок для електромобілів в Казахстані назвали передчасним

Понеділок, 23 жовтня 2017 15:07

Проект "Оператора РЗВ" по створенню в Казахстані мережі зарядних станцій для електромобілів є передчасним. Парк таких авто в країні не перевищує 150 одиниць і росте повільно. Про це на прес-конференції в СЦК заявив голова правління Спілки підприємств автомобільної галузі Казахстану "КазАвтоПром" Олег Алфьоров, передає Today.kz.

"Істотна новина - це наміри" Оператора РЗВ "реалізувати великий пілотний проект по створенню інфраструктури для зарядки електромобілів. Він передбачає створення понад 10 зарядних станцій, перш за все в Астані та Алмати. Відповідно до цього проектом парк електромобілів, за задумами розробників програми, повинен збільшитися з сьогоднішніх 149 одиниць повністю електричних авто до 550 до кінця 2018 року ", - нагадав Алфьоров.

Однак з початку 2017 року по всій країні на облік казахстанці поставили тільки 28 нових електромобілів. Тобто парк таких авто зростає повільніше, ніж планують в "Оператора РЗВ".

"Якщо врахувати, що за дев'ять місяців 2017 року в країні були поставлені на облік лише 28 електромобілів, проект видається дещо передчасним. На це вказує ціла низка обставин. Зокрема, як уже було сказано, поточний парк електромобілів надзвичайно скромний і не перевищує 150 одиниць. Основну частину придбаних в Казахстані електромобілів складають авто преміум-сегмента, а саме Tesla Motors. Електромобіль залишається предметом розкоші для казахстанців ", - додав спікер.

На думку глави "КазАвтоПрома", наявна в Казахстані мережа зарядних станцій для електричних авто цілком відповідає кількості парку електромобілів. Більш того, в Алмати, який залишається головним регіоном попиту на такі авто, намітилася тенденція до згортання деяких зарядних станцій. Відбувається це через відсутність попиту або збитковість подібних проектів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%