Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія хоче створити індустріальну зону в Парагваї

Середа, 25 жовтня 2017 13:39

Міністр промисловості та торгівлі Росії Денис Мантуров заявив про можливість створення індустріальної зони для виробництва російської техніки в Парагваї, пишуть РИА Новости.

"Маючи вже сформований досвід РФ по створенню інвестиційного клімату, формування індустріального розвитку, ми з (парагвайськими) колегами обговорили величезні можливості створення індустріальної зони, де ми можемо розмістити наші російські складальні виробництва по тій номенклатурі, техніці, в якій є зацікавленість Парагваю та сусідніх країн південноамериканського спільного ринку (МЕРКОСУР) ", - заявив Мантуров на зустрічі в Асунсьйоні з главою МЗС Парагваю Еладіо Лоісагой. Запис бесіди надана РИА Новостям прес-службою міністра.

За словами Мантурова, рівень локалізації в цій зоні обраховується адвалорним методом, включаючи витрати на заробітну плату, і повинен становити близько 40%, щоб забезпечувати вимоги виробника з Парагваю. "Для нас це абсолютно зрозумілі та прийнятні умови, щоб говорити про подальшу інтеграцію з місцевим підприємницьким співтовариством", - підкреслив російський міністр. До Парагваю Мантуров прибув у супроводі великої делегації російських бізнесменів.

Глава Мінпромторгу Росії зазначив, що в цій зоні могли б бути організовані виробництва зі збирання техніки на устаткування, зокрема в секторі сільгосп і харчового машинобудування. "Можна не тільки поставляти готову продукцію, а й розглядати можливість організації виробництв зі збирання техніки та устаткування для подальших поставок не тільки на парагвайський ринок, але і ринок країн Меркосур", - додав він.

До перспективних напрямків двостороннього співробітництва Мантуров відніс також енергетичний сектор, включаючи атомні технології, і інфраструктурні проекти. "У нас є технології, можливості, але ми ніколи не брали участь тут у розвитку інфраструктурних проектів. Після повернення в Росію ми повинні активно пропрацювати питання з інженерними та будівельними компаніями в частині будівництва мостів, реконструкції залізних і автодоріг. Та техніка та досвід, які у нас є, можуть бути застосовні в Парагваї, розраховуємо використовувати цей потенціал ", - зазначив Мантуров.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%