Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Держдумі Росії прийняли закон, який удосконалює процедуру стягнення аліментів

П'ятниця, 27 жовтня 2017 13:56

Держдума Росії прийняла в третьому читанні законопроект, який удосконалює процедуру стягнення аліментів.

Як наголошується в пояснювальній записці, на сьогодні індексацію аліментів, що стягуються у твердій грошовій сумі, робить судовий пристав-виконавець і організації або особи, які виплачують боржникові періодичні платежі, пише РИА Новости.

При цьому виплачують платежі організації та осіб роблять індексацію аліментів виключно у випадках, якщо відповідний виконавчий документ надійшов до них безпосередньо від стягувача. В інших випадках індексацію аліментів, що стягуються у твердій грошовій сумі, робить судовий пристав-виконавець, в тому числі у випадках, якщо виконавче провадження про стягнення аліментів закінчено в зв'язку з направленням копії виконавчого документа в організацію для утримання періодичних платежів.

"З метою забезпечення своєчасної індексації аліментів і, відповідно, своєчасної їх виплати, законопроектом пропонується покласти на організації та осіб, які виплачують боржникові періодичні платежі, обов'язок по індексації аліментів, що стягуються у твердій грошовій сумі, що не тільки у випадках отримання виконавчого документа безпосередньо від стягувача, але й у випадках отримання виконавчого документа або його копії від судового пристава-виконавця ", - йдеться в документі.

Крім того, пропонується встановити, що підставою для порушення виконавчого провадження про стягнення суми заборгованості, що виникла по аліментах буде постанова судового пристава-виконавця про розрахунок і стягнення заборгованості по аліментному зобов'язанню.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%