Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КазАвтоПром пропонує заборонити чиновникам купувати іномарки, Казахстан

Четвер, 02 листопада 2017 16:44

Представники казахстанської автомобільної галузі пропонують заборонити чиновникам купувати автомобілі іноземного виробництва.

Як повідомляє Sputnik, союз підприємств автомобільної галузі Казахстану виступив з пропозиціями щодо вдосконалення системи держзакупівель службових автомобілів держслужбовцями, повідомили в прес-службі КазАвтоПрома.

Учасники союзу вважають за доцільне запровадити типові стандарти службових автомобілів для кожної категорії державних службовців. Крім того, пропонується ввести мораторій на закупівлю іноземних легкових автомобілів державними установами, відновити преференції для вітчизняних автовиробників, які були передбачені раніше законом РК "Про державні закупівлі".

Всі запропоновані заходи також викладені в офіційному листі, направленому від імені спілки на адресу міністерства фінансів Казахстану.

Відзначається, що підставою для звернення стало різке зростання державних закупівель імпортних легкових автомобілів, зафіксований за підсумками 9 місяців нинішнього року.

"Їх обсяги зросли в 7,5 раза - з 67 одиниць в січні-вересні 2016 року до 508 в той же період 2017 року. З початку року держустанови та нацкомпанії передбачили на придбання імпортних автомобілів у своїх бюджетах 6,7 мільярда тенге", - йдеться в інформації КазАвтоПрома.

У приклад було наведено закуп позашляховиків Toyota Land Cruiser 200 і Toyota Land Cruiser Prado державними установами. Чверть із закуплених автомобілів названих моделей були придбані за ціною, що перевищує 23 мільйони тенге. Основна частина даних закупівель припала на районні та обласні акімату республіки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%