Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ліквідацію Delta Bank ініціював Нацбанк Казахстану

П'ятниця, 03 листопада 2017 11:45

Наказом голови Нацбанку РК призначено тимчасову адміністрацію, до якої перейшли повноваження всіх органів управління банку.

Національний банк РК повідомив про позбавлення ліцензії АТ Delta Bank з 3 листопада 2017 року. Відповідну постанову ухвалило правління фінрегулятора, передає Today.kz.

"Відповідно до постанови правління Національного банку РК від 2 листопада 2017 прийнято рішення про позбавлення АТ Delta Bank (далі - банк) ліцензії на проведення банківських та інших операцій і діяльності на ринку цінних паперів, виданої банку Агентством РК з регулювання та нагляду фінансового ринку та фінансових організацій 24 жовтня 2008 року ", - повідомили в прес-службі Нацбанку.

Підставою для позбавлення ліцензії стало систематичне неналежне виконання договірних зобов'язань по платіжним і перекладним операціям та систематичне порушення пруденційних нормативів і (або) інших обов'язкових до дотримання норм та лімітів.

"Наказом голови Національного банку Республіки Казахстан призначено тимчасову адміністрацію, до якої перейшли повноваження всіх органів управління банку. Тимчасова адміністрація буде діяти до призначення ліквідаційної комісії судом", - повідомила прес-служба фінрегулятора.

З 3 листопада 2017 року припинені всі операції по банківських рахунках клієнтів і самого Delta Bank, за винятком випадків, пов'язаних з витратами, передбаченими нормативно-правовими актами уповноваженого органу, зарахуванням в банк грошей, які надійшли.

"Національний банк Республіки Казахстан в установленому законодавством порядку звернеться до суду із заявою про примусове припинення діяльності (ліквідації) банку. З дати порушення судом справи про примусову ліквідацію банку вимоги кредиторів до банку можуть бути пред'явлені тільки в ліквідаційному провадженні, за винятком вимог, пов'язаних з поточними витратами на утримання банку ", - повідомили в НБ РК.

При цьому в прес-службі Нацбанку відзначили, що Delta Bank є учасником системи обов'язкового гарантування депозитів фізичних осіб. Депозити в тенге і в іноземній валюті, гроші на платіжних картках і банківських рахунках захищені гарантією АТ "Казахстанський фонд гарантування депозитів". Максимальна межа гарантії становить: по депозитах в тенге - 10 мільйонів тенге; по депозитах в іноземній валюті - п'ять мільйонів тенге.

Депозиторам в установленому порядку буде виплачено гарантійне відшкодування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%