Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У 10 міністерствах Казахстану відключають комп’ютери для боротьби з роботою понад норму

Понеділок, 06 листопада 2017 14:43

З метою боротьби з роботою понад нормований час в 10 міністерствах Казахстану впроваджені та запущені системи з автоматичного відключення комп'ютерів державних службовців. Таке рішення було прийнято в Агентстві РК у справах державної служби та протидії корупції, передає Today.kz з посиланням на "МИА Казинформ".

"Відзначимо, що, з метою зниження рівня викоритання робочого часу понад встановлену норму державними службовцями, в ряді державних органів (Міністерствах юстиції, у справах релігії та громадянського суспільства, охорони здоров'я, закордонних справ, сільського господарства, освіти та науки, праці та соціального захисту населення, оборонної та аерокосмічної промисловості, з інвестицій та розвитку, енергетики) впроваджені та запущені системи з автоматичного відключення комп'ютерів, Єдиної системи електронного документообігу після закінчення службових часів", - повідомили в Агентстві РК у справах державної служби та протидії корупції.

Як зазначили у відомстві, агентством спільно з членами спеціальної моніторингової групи зовнішнього аналізу та оцінки реалізації Антикорупційної стратегії Республіки Казахстан - представниками громадських організацій ведеться моніторинг дотримання прав державних службовців в частині залучення їх до понаднормової роботи, в тому числі до роботи у вихідні та святкові дні.

"У ході моніторингу встановлено факти затримок на роботі службовців міністерств охорони здоров'я, культури та спорту, інформації та комунікацій, фінансів і сільського господарства, а також в ряді державних установах акіматів областей і районів", - підкреслили в агентстві.

В цілому, за січень-вересень 2017 року за результатами перевірок за дотриманням законодавства про державну службу було встановлено 306 фактів недотримання вимог законодавства щодо надання, державному службовцю днів (годин) відпочинку або компенсації за понаднормову роботу і 26 випадків відсутності в державних органах правил трудового розпорядку дня.

При цьому за цей же період за рекомендаціями рад з етики агентства в регіонах було притягнуто до відповідальності 335 посадових осіб державних органів, з них за порушення Етичного кодексу державних службовців - 166.

Торкаючись питання впровадження в державній службі Казахстану системи Time-management, в агентстві відзначили, що ведеться робота з Академією державного управління при Президентові РК. У цьому році в рамках перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців за програмою Time-management пройшли навчання понад 300 осіб керівної ланки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%