Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ Росії в 2018 році введе ризик-орієнтовний нагляд для платіжних систем

Середа, 08 листопада 2017 10:43

Як повідомляє INTERFAX.RU, Банк Росії планує вже з початку 2018 року ввести для платіжних систем ризик-орієнтовний нагляд, повідомила директор департаменту національної платіжної системи ЦБ РФ Алла Бакіна на Національному платіжному форумі.

"Ми також переходимо до ризик-орієнтованої моделі нагляду за суб'єктами в національній платіжній системі, яка в першу чергу буде залежати від типу, значущості суб'єкта, обсягу показників його діяльності. І в залежності від параметрів цього учасника буде визначатися обсяг і інтенсивність наглядових заходів", - повідомила Бакіна.

За її словами, чим більший та впливовіший учасників, тим "пильніше, уважніше і частіше" з ним взаємодіятиме регулятор, оскільки стабільність такої системи в значній мірі впливає на учасників ринку і на споживачів.

"Чим менш масштабна та чи інша платіжна система або той чи інший суб'єкт, який здійснює свою діяльність, тим, скажімо, рідше ми будемо з ним контактувати, ну або більш в дистанційному форматі, або можливі інші форми взаємодії", - пояснила глава департаменту ЦБ.

Вона повідомила, що Банк Росії вже готує внутрішній методологічний документ, який визначить порядок нагляду за учасниками національної платіжної системи. "І ми плануємо почати ранжування суб'єктів за цією моделлю із застосуванням нових підходів вже починаючи з 2018 року, тобто це буквально через півтора-два місяці", - зазначила Бакіна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%