Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сорос і ще понад 400 найбагатших громадян США закликають владу не знижувати податки

Понеділок, 13 листопада 2017 17:13

Понад 400 американських мільйонерів і мільярдерів, у тому числі Джордж Сорос, поставили свої підписи під зверненням до Конгресу, в якому закликали законодавців не знижувати податки для заможних громадян.

Автори листа вважають помилковою пропозицію республіканців про скорочення податків для багатих сімей в той момент, коли держборг США дуже високий, а нерівність доходів громадян країни є найістотнішою з 20-х років минулого століття, пише Finance.ua з посиланням на Інтерфакс.

Вони закликали Конгрес не схвалювати законопроект, який, на їхню думку, “ще більше посилить нерівність” і підвищить держборг. Вони вважають за необхідне не знижувати податки для заможних громадян, а піднімати їх.

“Я вважаю, що зниження податків – це абсурд, – заявив колишній CEO American Airlines Боб Кренделл, який поставив свій підпис під листом. – Республіканці кажуть, що не можуть собі дозволити витрачати гроші, але можуть дозволити собі давати заможним громадянам істотні податкові пільги. В цьому немає сенсу”.

Скорочення податків для бізнесу і громадян є центральним елементом програми президента США Дональда Трампа, покликаної підштовхнути до зростання американську економіку і створити нові робочі місця.

Палата представників і Сенат у цьому місяці представили власні версії проектів податкової реформи, які вимагають узгодження, перш ніж будуть направлені на підпис Д. Трампу.

Попри те, що версії Палати представників і Сенату мають суттєві відмінності, обидві програми передбачають скорочення податків для заможних громадян.

Білий дім і лідери республіканців вважають, що податкова реформа буде сприяти зростанню інвестицій в економіку США. На думку влади, кошти, які корпорації і заможні громадяни заощадять на податки, будуть спрямовані на створення нового бізнесу та будівництво нових підприємств.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%