Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казпочта займеться інтернет-магазинами та запустить Apple Pay, Казахстан

Вівторок, 14 листопада 2017 11:54

З впровадженням пропонованих інструментів казахстанський ринок електронної комерції може вирости в три рази до 2020 року.

Як повідомляє Sputnik, створювати інтернет-магазини та навчати підприємців, як вести електронну торгівлю на базі "Казпошти" пропонує міністерство національної економіки.

"Для підвищення підприємницької грамотності на базі E-commerce центрів АТ" Казпочта "планує надавати послуги по створенню інтернет-магазинів під "ключ", що включає спрощений прийом посилок від інтернет-магазинів, навчання базовим і цифровим навичкам підприємців, фінансово-маркетинговим, ІТ, логістичним", - озвучив віце-міністр національної економіки Руслан Далєн, виступаючи на засіданні уряду у вівторок.

Також "Казпочті" доручено супровід клієнтів у сфері електронної комерції - документація, прийом посилок, IT-рішення.

У свою чергу голова правління АТ "Казпочта" Сакєн Сарсєнів розповів про запуск у 2018 році модуля, який дозволить клієнтам-бізнесменам отримати всі види платежів.

"Платежі Apple Pay зараз запускаються через месенджери всі платіжні інструменти. В принципі, під'єднавшись до нашої інфраструктури, як і бізнесмени, так і клієнти мають право доступу до всіх цих інструментів. Що стосується обсягів ринку, ми припускаємо, за нашими даними, з усіма гравцями ринку звіряємося, до 2020 року передбачається триразове збільшення ринку електронної комерції в кількісних обсягах. Ми зараз вираховуємо це в грошових обсягах. Я думаю, найближчим часом ми доповімо ", - запевнив Сарсєнів.

В цілому просуванням електронної торгівлі в Казахстані з 2018 до 2020 року будуть займатися Міністрество інформації та зв'язку, місцеві виконавчі органи, НВП "Атамєкєн" і "Казпочта".

За словами Далєнова, щоб підвищити цифрову і фінансову грамотність підприємців, національна палата підприємців "Атамєкєн" планує включити в "сервісну підтримку" напряму електронної комерції з впровадженням нової послуги "вихід бізнесу в онлайн". Навчання пройдуть не менше 700 суб'єктів МСБ.

Прем'єр-міністр Бакітжан ​​Сагінтаєв зазначив, що при розвитку електронної торгівлі не слід забувати про захист прав споживачів.

"У зв'язку з цим міністерству національної економіки спільно із зацікавленими держорганами та організаціями доручено вжити заходів щодо вдосконалення законодавства, що передбачає захист прав споживачів і підходи щодо стимулювання бізнесу до онлайн - торгівлі. Міністерствам з інвестицій та розвитку, національної економіки дано доручення опрацювати питання розширення переліку товарів власного виробництва, робіт і послуг, спрямованих на прискорений розвиток електронної комерції", - резюмував Сагінтаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%