Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Через помилку зварників на Павлодарському НХЗ припинений випуск дизпалива, Казахстан

Вівторок, 14 листопада 2017 15:32

Виконуючий обов'язки виконавчого віце-президента НК "КазМунайГаз" Даніяр Тієсі пояснив причини браку дизпалива на ринку. Як виявилося, на Павлодарському нафтохімічному заводі під час монтажу була пошкоджена одна з деталей, передає кореспондент Today.kz.

На ПНХЗ виробляють максимально 600 тонн солярки при потребі 4-4,5 тисячі тонн. Як стало відомо, деталь з устаткування з виробництва водню була пошкоджена під час монтажу 20 жовтня. Зварювальники місцевої компанії, не маючи кваліфікації та необхідного обладнання, допустили помилку, в результаті якої деталь тріснула.

"Вони злякалися, нікому нічого не сказали, спробували власними силами полагодити. Виготовили в місцевій майстерні зверху хомут, спробували його одягнути, в результаті посилили проблему. Тільки 30 жовтня вся інформація прийшла в "КазМунайГаз". Ми втратили 10 днів. По-перше, не треба було туди лізти, по-друге, треба було туди йти підготовленим і, по-третє, треба було своєчасно про це повідомити ", - зазначив Тієсі.

Зараз ситуацію з нестачею палива намагаються виправити. Майже чотири тисячі тонн на добу будуть поставляти з Росії. Ціна ж на багатьох АЗС вже зросла до 175 тенге за літр, на деяких видають пальне тільки за талонами.

У НК "КазМунайГаз" повідомили, що зараз у Великобританії виготовляють нову деталь для устаткування з виробництва водню, звідки 6 грудня вона буде направлена до Павлодара. Запустити ж виробництво солярки в тому обсязі, щоб покрити потребу Казахстану, планують не раніше кінця грудня.

Через цей випадок з підприємства були звільнено низку посадовців. Гендиректор, до слова, пішов за власним бажанням.

10 листопада повідомлялося, що Павлодарський нафтохімічний завод випустить першу партію автобензинів екологічного класу К4. Після завершення капітального ремонту на заводі 26 жовтня запущено устатковання первинного перероблювання нафти. На наступний день стало відомо, що першу партію бензину АІ-92 екологічного класу К4 відправив Павлодарський нафтохімічний завод одержувачам на залізничну станцію Алмати-2. 11 листопада з заводу було відвантажено 163 тонни екобензіна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%