Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Газпром» визнав дієвість нових санкцій США щодо газопроводів в обхід України

Вівторок, 14 листопада 2017 17:15

Російський газовий монополіст визнає, що нові санкції США створюють ризики для реалізації проектів газопроводів в обхід України "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Про це йдеться у звіті російської газової компанії за третій квартал 2017 року, текст якого є в розпорядженні УНІАН, пише ЕП.

"Введення даних санкцій може створити ризики для реалізації перспективних газотранспортних проектів "Турецький потік" і "Північний потік-2", так і для обслуговування діючих експортних газопроводів, таких як "Північний потік" і "Блакитний потік", - йдеться в документі.

При цьому вказується, що точніше оцінити зазначені ризики буде можливо лише у випадку прийняття спеціальних актів президента США, спрямованих на реалізацію зазначеного правочину, а також опублікування офіційних роз'яснень чи тлумачень з боку Міністерства фінансів США.

У "Газпромі" нагадують, що після підписання президентом США Дональдом Трампом набув чинності закон, який наділяє президента США правом у взаємодії (координації) з союзниками вводити певні санкційні заходи щодо будь-якої особи, яка свідомо здійснювала інвестиції або продавала товари, постачала технології або надавала послуги Російській Федерації (на суму понад 1 млн доларів або в сукупності протягом року на загальну суму понад 5 млн дол) в сфері будівництва та обслуговування російських трубопроводів, що експортують енергоресурси.

Нагадаємо, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про нові антиросійські санкції.

Нові санкції передбачають штрафи для європейських компаній, які, зокрема, будуть співпрацювати з російським "Газпромом" при реалізації газопроводу "Північний потік-2".

Тоді президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Брюссель готовий негайно реагувати, якщо санкції зашкодять економічним інтересам ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%