Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Конгрес США схвалив виділення Києву $350 млн

Середа, 15 листопада 2017 09:10

Документ ще повинен схвалити Сенат і підписати президент Трамп.

Палата представників Конгресу США проголосувала за надання 350 млн доларів на допомогу Україні в галузі безпеки й істотно розширила її напрямки.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook, пише Кореспондент.

"Палата представників Конгресу США схвалила проект закону про "Бюджет США на 2018 на потреби національної оборони", який дозволяє виділення 350 млн доларів для надання допомоги Україні в галузі безпеки. Дана сума відповідає торішньому рівню асигнувань", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати зазначили, що проект закону також дає дозвіл на надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру.

Крім цього, в документ включені нові положення, які дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах країни поранених українських військових, навчання і підготовку українських медичних фахівців в цій сфері, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил нашої держави.

"Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони", - додали в посольстві України.

Щоб документ набув чинності, його ще повинен схвалити Сенат. Після цього він буде переданий на підпис президенту США Дональду Трампу.

Як повідомляв Кореспондент.net, у 2018 році на оборонні потреби США передбачається виділити 700 млрд доларів, що на 26,1 млрд перевищує офіційний запит президента.

Також в законопроекті схвалено виділення 4,6 мрд доларів на протидію Росії в Європі і 100 млн доларів на допомогу Литві, Латвії та Естонії для відбиття російської агресії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%