Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Держдумі Росії придумали показник, за яким ЗМІ відносять до «іноземних агентів»

Четвер, 16 листопада 2017 10:41

Як пише INTERFAX.RU, представники всіх чотирьох думських фракцій узгодили поправки до законодавства РФ, що дозволяють зараховувати іноземні ЗМІ до іноагентів, повідомив віце-спікер Петро Толстой.

"ЗМІ, які зареєстровані на території іншої держави або отримують грошові або інші кошти від іноземних структур - державних органів або компаній або ж від російських компаній з іноземним фінансуванням, можуть бути визнані іноземними агентами незалежно від їх організаційно-правової форми", - передав Толстой суть поправки, розробленої до закону "Про ЗМІ".

Пропонується також ввести для таких ЗМІ-іноагентів обов'язок маркувати свою належність до цієї категорії, посилаючись на вимоги закону про НКО, уточнив "Інтерфаксу" Толстой.

"Що стосується маркування, ця норма міститься в законі про НКО і, відповідно, вона проектується на продукцію ЗМІ (ЗМІ-іноагента - ІФ). Ми не переносимо нічого спеціально (в закон про ЗМІ - ІФ). Якщо ЗМІ визнано іноагентом, то воно діє так, як діє НКО-іноагент ", - пояснив Толстой.

Він також зазначив, що вирішувати, яке ЗМІ підпадає під статус іноземного агента, буде Мін'юст, як і в випадку з НКО-іноагентамі. Він повідомив, що авторами відповідних поправок виступають спікер В'ячеслав Володін, керівники фракцій і інші депутати, в тому числі він сам. На нараді у спікера у вівторок з представниками фракцій поправки були узгоджені. "Вони готові", - запевнив віце-спікер.

Напередодні перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі Андрій Ісаєв повідомив, що під дію поправок може потрапити низка закордонних ЗМІ, в тому числі радіо "Свобода", німецька Deutsche Welle, CNN, "Голос Америки". У Держдумі ці заходи називають "дзеркальними" і розглядають їх як відповідь на те, що канал RT, який фінансується РФ, потрапив під дію закону про іноземних агентів в США

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%