Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Комп’ютерна безграмотність несе загрозу американським робітникам - дослідження

П'ятниця, 17 листопада 2017 16:51

На початку цього року Білл Гейтс попередив про те, що розумні машини замінять людей на робочих місцях і пропонував ввести податок на роботів. Однак вчені з’ясували, що до цього ще далеко, і реальні проблеми для робітників створюють не роботи, а погане знання Microsoft Office, пише Finance.ua з посиланням на Wired.

Нове дослідження, проведене Брукінгським інститутом (США), з’ясувало, як змінилося використання цифрових інструментів в різних професіях в період з 2002 по 2016 рік. Висновки базуються на даних урядового опитування, в ході якого працівників запитували про рівень їхньої комп’ютерної грамотності. Якщо в 2002 році 56% респондентів говорили про те, що їм не потрібні комп’ютерні навички на роботі, то до 2016 року таких залишилося лише 30%.

Як не дивно, найбільших змін за 14 років зазнали ті робочі місця, які завжди вважалися найменш залежними від ІТ-навичок. Наприклад, механіки стали використовувати комп’ютери для діагностики проблем автомобіля, хоча раніше для виконання своєї роботи їм не потрібно було навіть знати, як включається ноутбук. Майже дві третини нових робочих місць, створених з 2010 року, вимагають високого або середнього знання комп’ютерних програм. Проте, працівники США значно відстають від своїх колег з інших розвинених країн у сфері користування електронними таблицями і іншим програмним забезпеченням на робочому місці.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%