Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У системі доставки Amazon Key виявлено критичну вразливість

Понеділок, 20 листопада 2017 13:55

Систему можна зламати за допомогою простенької програми та доступу до Wi-Fi. Компанія Rhino Labs наочно це продемонструвала і відправила відео Amazon, пише Finance.ua з посиланням на Wired.

Минулого місяця Amazon представив систему Amazon Key, яка дозволяє кур’єру доставляти посилки в квартиру, поки нікого немає вдома. «Розумний» замок відмикається за допомогою програми, а за діями кур’єра замовник може стежити за допомогою інтернет-підключеної камери Cloud Cam.

Однак, охоронне агентство Rhino Labs продемонструвало, як легко цю систему можна зламати за допомогою простенької програми та доступу до Wi-Fi. Компанія навіть записала відео з наочною демонстрацією цього. Спочатку кур’єр, як зазвичай, відкриває замок за допомогою програми. Заходить в квартиру. Залишає посилку на тумбочці. Виходить і закриває за собою двері. Все це чудово видно на Cloud Cam. А далі починається найцікавіше: замість того, щоб заблокувати замок, кур’єр починає DDos-атаку на Cloud Cam з пристрою, який кожен може спорудити з міні-комп’ютера Raspberry Pi й антени. Камера не відмикається, а просто «заморожує» картинку. Замовник бачить перед собою закриті двері, а кур’єр в цей час спокійно заходить в квартиру.

Справедливості заради, це не зовсім проблема Cloud Cam — такі атаки виводять із системи всі Wi-Fi пристрої. Але якби камера від Amazon відмикалася або виводила повідомлення про помилку на екран, господар зміг би щось запідозрити. А так можна влаштувати коротку DDos-атаку, за пару секунд увійти у двері та потрапити в сліпу зону камери, після чого дозволити системі працювати в звичайному режимі.

Коли Rhino Labs відправили відео Amazon, гігант інтернет-торгівлі заявив, що протягом тижня напише оновлення для системи, яка буде миттєво попереджати про «заморожування» камери в процесі доставки покупок. Також в Amazon відзначили, що кур’єрів для Amazon Key вибирають з особливою ретельністю, а кожен їх крок відстежується. Тому якщо працівник служби доставки раптом вирішить використовувати цей трюк, щоб пограбувати квартиру, він буде першим підозрюваним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%