Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Концерн «Калашников» вирішив зайнятися вантажоперевезеннями зерна, Росія

Вівторок, 21 листопада 2017 10:58

Концерн "Калашников" вирішив зайнятися вантажоперевезеннями зерна в Волго-Каспійському, Азово-Чорноморському та Середземноморському басейнах, для цього компанія побудує вісім суховантажів і створить свого оператора - Волго-Донську судноплавну компанію, пише у вівторок газета "Комерсант" з посиланням на концерн, інформує РИА Новости.

Так, планується побудувати вісім суховантажів з вантажопідйомністю до 7 тисяч тонн, орієнтовні інвестиції складуть 10 мільярдів рублів, проект розрахований до 2022 року. Гендиректор "Калашникова" Олексій Криворучко зазначає, що суднобудівний кластер концерну "володіє серйозним досвідом у виробництві морських і річкових суден". В рамках диверсифікації для будівництва суховантажів будуть залучені "Верф братів Нобель" (належить "Калашникову") і експертиза суднозаводу "Вимпел", посилається газета на Криворучко.

На його думку, проект допоможе аграріям Південного і Приволзького федеральних округів суттєво збільшити обсяги експорту та знизити витрати на транспортування при довгострокових контрактах.

Передбачається, що "Калашников" з агрокомпанією "Дельта-Агро" створять Волго-Донську судноплавну компанію (ВДСК), суховантажі якої здійснюватимуть до 160 рейсів на рік і перевозити до 900 тисяч тонн зерна і сільгоспкультур. Сергій Єгоров, який очолить ВДСК, зауважив, що протягом останніх років в Росії зростає врожайність зернових, але є "серйозні труднощі при реалізації продукції" через високу вартість фрахту та обмежену кількості судів типу річка-море.

Заступник голови Мінпромторгу Олег Рязанцев вважає, що "стабільна ставка вантажоперевезення дозволяє сформувати конкурентоспроможну ціну для кінцевого споживача". Міністерство організовує надання фінансування на умовах пільгового лізингу. Гендиректор Московського річкового пароплавства Костянтин Анісімов зазначає, що на тлі зростання експорту зерна помітно відчувається дефіцит судів і вагонів. Ставки ростуть, ніша відкривається для нових гравців. Але кілька років тому через неврожай такі суховантажі були незатребуваними, нагадує він.

Концерн "Калашников" - найбільший російський виробник широкого спектра високоточної зброї та великого сегмента цивільної продукції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%