Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Три європейські країни почали розслідування через приховування Uber крадіжки даних

Четвер, 23 листопада 2017 13:17

Як мінімум три європейських країни - Італія, Великобританія і Нідерланди - відкрили розслідування щодо Uber через повідомлення про те, що компанія навмисно промовчала про крадіжку даних 57 мільйонів користувачів і водіїв.

Про це повідомляє ЕП з посиланнями на TJournal, Bloomberg та Financial Times.

Представник італійського відомства заявив, що причиною розслідування стала "очевидна відсутність достатніх заходів безпеки" в Uber. Президент місцевого управління із захисту інформації Антонелло Соро зазначив, що відомство дасть оцінку витоку даних, щоб "зробити необхідні дії" для захисту громадян. Про які заходи йдеться, не уточнювалося.

Голландський регулятор повідомив, що отримав доповідь від Uber про те, що сталося з даними користувачів і водіїв. У відомстві пообіцяли розглянути звіт у всіх подробицях.

В управлінні комісара з інформації Великобританії визнали, що витік в Uber викликала "велику заклопотаність" в плані безпеки даних користувачів.

Як зазначив Bloomberg, повноваження всіх 28 регуляторів Європейського Союзу мінімальні, а більшість з них не мають повноважень штрафувати Uber. Ситуація зміниться після 25 травня 2018 року, зі вступом в силу "Положень про захист даних" (General Data Protection Regulation, GDPR). Тоді влада зможе стягувати з міжнародних компаній до 4% їх річного доходу за порушення при обробці та зберіганні персональних даних.

Нагадаємо, Uber більше як рік приховувала факт хакерської атаки, в результаті якої були викрадені особисті дані 50 мільйонів пасажирів і 7 мільйонів водіїв сервісу, і заплатила зловмисникам, щоб запобігти подальшому витоку даних.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%