Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Більшість росіян не можуть назвати свою зарплату гідною, показало опитування

Четвер, 23 листопада 2017 15:54

Більшість російських працівників не вважають свою заробітну плату гідною, свідчать дані опитування, проведеного Службою досліджень HeadHunter, пише РИА Новости.

"Служба досліджень HeadHunter опитала 9 560 російських працівників і з'ясувала, що 69% вітчизняних фахівців не можуть назвати свою заробітну плату гідної, - даний показник залишився незмінним у порівнянні з аналогічним дослідженням 2016 року. У нинішньому році, як і в попередньому, гідної свою заробітну плату вважають лише 3% від загального числа опитаних ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з дослідженням 2016 роки 30% респондентів заявили, що їм не вистачає зарплати на основні витрати, в поточному ж році частка таких опитаних збільшилася на 5%. Що стосується вікового зрізу - найбільша частка респондентів, яким недостатньо заробітної плати для покриття основних витрат, представленау віковій категорії від 36 до 45 років - 40%.

Відповідаючи на питання, як вони рятуються з нестачею грошей, 30% респондентів повідомили, що підробляють додатково. Крім того, 28% заявили, що для вирішення фінансових труднощів приймають допомогу дружини / чоловіка. Згідно з даними опитування, серед представників професійних галузей, підробіток найбільш популярний в галузі науки та освіти - 45% відчувають нестачу зарплати підробляють.

Основною статтею витрат у 2017 році як і раніше залишається їжа, про це заявили 79% опитаних. Також серед трьох основних статей витрат респонденти вказують комунальні платежі (40%) і витрати на оренду житла / виплату іпотеки (32%).

Говорячи про рівень зарплат, в топ-3 входять Москва, Санкт-Петербург і Московська область - 62, 47 і 46 тисяч рублів відповідно. Найбільше задоволені своїми зарплатами жителі Нижньогородської області (26%), Москви (26%) і Тюменської області (25%). Як показало опитування, найбільш задоволені своїми зарплатами працівники галузі видобутку сировини (39%).

Опитування проводилося Службою досліджень HeadHunter 17 жовтня по 7 листопада 2017 року серед 9560 російських працівників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%