Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росіяни відмовляються від дорогих сигарет на користь махорки

П'ятниця, 24 листопада 2017 10:04

У російській провінції сигарети багатьом уже не по кишені. Російський сенатор Рябухін зробив для себе жахливе відкриття.

Через високі ціни на сигарети громадяни Росії відмовляються від сигарет, вважаючи за краще вирощувати власний тютюн на дачах і городах. Про це в четвер, 23 листопада, заявив голова комітету Ради Федерації з бюджету і фінансових ринків Сергій Рябухін, передає Кореспондент з посиалнням на Інтерфакс.

"Мені кажуть, що в Поволжі, у деяких - не буду називати зараз - регіонах, мені деякі губернатори кажуть, нібито народ почав минулого року тютюн висаджувати на дачах, на городах. Тому те, що ви іноді себе тішите і впадаєте в таку ілюзію ідилії, насправді, в житті це трішки по-іншому ", - сказав Рябухін на засіданні комітету.

Він додав, що, за статистикою, виробництво сигарет у Росії впало на 21%, і курити нібито стали менше, але насправді, це не так.

"Коли приїжджаєш у регіон, з жахом дізнаєшся, що народ перейшов на вирощування тютюну, на махорку", - поскаржився сенатор.

Зростання популярності кустарного тютюну зазначив і голова ради директорів АТ Погарська сигаретного-цигаркова фабрика Ігор Моїсеєв. Також він визнав, що через підвищення акцизів російські сигарети не можуть конкурувати з продукцією із Білорусі та Казахстану.

"У цьому році ми Приму не виробляли взагалі, бо в сьогоднішніх умовах вона не може коштувати менше ніж 60 рублів, а на ринку білоруська продукція з ціною від 40 до 50 рублів чудової якості, з фільтром, зроблена на Гродненській державній тютюновій фабриці. Тому в сьогоднішніх умовах, фактично, держава у нас право виробляти відняла", - сказав Моїсеєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%