Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці повинні жити до 80 років. Нурсултан Назарбаєв дав доручення

П'ятниця, 24 листопада 2017 12:47

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зустрівся з міністром охорони здоров'я РК Елжаном Біртановим. Про це повідомляється на сайті акорди, передає Today.kz.

Під час зустрічі Глави держави були представлені проміжний звіт щодо реалізації державної програми розвитку охорони здоров'я "Денсаулик" і інформація про виконання поставлених перед міністерством завдань.

Президент Казахстану відзначив важливість профілактики захворювань і підкреслив роль громадян у справі формування здорової нації.

"Необхідно залучити громадян для зміцнення їх власного здоров'я. Здоров'я людини залежить від медицини лише на 10-15 відсотків. Все інше залежить від самої людини", - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Глава держави зупинився на питанні пропаганди здорового способу життя серед населення, а також акцентував увагу на актуальність завдання щодо підвищення тривалості життя казахстанців в середньому до 80 років.

У свою чергу міністр охорони здоров'я поінформував Президента Казахстану про поліпшення основних показників здоров'я населення.

"За всіма показниками ситуація стабільна. Тривалість життя збільшується. Материнська смертність має тенденцію до зниження. Дитяча смертність також знижується протягом вже декількох років", - сказав Елжан Біртанов.

Міністр охорони здоров'я розповів про заходи, що міністерством заходи щодо поліпшення стану здоров'я населення та вказав на важливість фактора виявлення хвороб на ранніх стадіях.

"Починаючи з 2012 року, в Казахстані здійснюється програма з безкоштовного лікарського забезпечення. Вона має дуже хороший ефект, оскільки майже 2,5 мільйона осіб отримують безкоштовні ліки для лікування від 50 хвороб, в тому числі артеріальної гіпертонії, цукрового діабету та онкологічних захворювань", - сказав Е.Біртанов.

Також Біртанов доповів Нурсултану Назарбаєву про результати вжиття заходів щодо підвищення якості надаваних первинних медичних послуг та впровадження цифрових технологій в систему охорони здоров'я.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%