Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Поставки по «Північному потоку-1» перевищили проектну потужність

П'ятниця, 24 листопада 2017 13:45

"Газпром" поставляє по газопроводу "Північний потік-1" в Німеччину 164,7 мільйона кубометрів газу на добу, що перевищує проектну потужність на 10%, повідомив заступник голови правління газового концерну Віталій Маркєлов, пише РИА Новости.

"На сьогодні по "Північному потоку-1" поставляється максимальну кількість газу на північ Німеччини - 164,7 мільйона кубометрів на добу. Це більше, ніж проектна продуктивність, на 10%", - сказав Маркєлов на Шостій міжнародній конференції "Управління нерухомістю корпорацій" в Петербурзі в п'ятницю.

Маркєлов нагадав, що будівництво другої нитки цього газопроводу, яке передбачається завершити в 2019 році, дозволить задовольнити попит в Європі. "Поряд з цим поставки газу в південно-східну частину Європи, а також до Туреччини передбачається збільшити шляхом будівництва газопроводу "Турецький потік". Ми побудували всі потужності ("Турецького потоку") на території Росії та зараз реалізуємо морську частину газопроводу ... Цей проект ми також завершуємо в 2019 році ", - зазначив Маркєлов.

Крім того, він "Газпром" має намір побити рекорд минулого року по поставкам газу в Європу. За його словами, існуюча система потужностей газового концерну дозволяє оперативно збільшувати обсяги поставок газу в цьому напрямку.

На початку вересня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що компанія в 2017 році очікує абсолютного рекорду по експорту газу в далеке зарубіжжя - близько 190 мільярдів кубометрів. У 2016 році "Газпром" збільшив постачання газу в далеке зарубіжжя на 12,5% - більш ніж до 179,3 мільярда кубометрів, що стало історичним максимумом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%