Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенат США готується до голосування по податковій реформі

Понеділок, 27 листопада 2017 14:45

Президент Трамп має намір приїхати до Капітолію, щоб особисто переконати республіканських сенаторів підтримати його план.

На цьому тижні може вирішитися, чи вдасться республіканцям реалізувати одну з головних програмних обіцянок президента Дональда Трампа в його перший рік перебування на посаді, або їм доведеться вступити в рік проміжних виборів без значних законодавчих досягнень, якими вони могли б похвалитися, пише Голос Америки.

Республіканці в Сенаті сподіваються в найближчі дні схвалити законопроект про перегляд податкового кодексу США, але поки не ясно, чи вдасться їм зібрати для цього голоси членів своєї фракції, з огляду на повне неприйняття реформи демократами.

Бувши кандидатом, Трамп обіцяв скасувати закон про систему охорони здоров'я Obamacare, побудувати стіну на кордоні з Мексикою і знизити податки, які американці платять федеральному уряду. Сьогодні Obamacare як і раніше має силу закону, а що стосується будівництва стіни, то навіть Білий дім не може передбачити, коли воно може початися по-справжньому.

Що ж з податками?

Що стосується податкової реформи, то раніше в цьому місяці Палата представників схвалила перший великий податковий законопроект більш ніж за десять років.

«Нам потрібно відновити зростання, нам потрібно відновити можливості, - заявив з цього приводу спікер палати республіканець Пол Райан. - Нам потрібно відновити цю прекрасну річ, яку ми з любов'ю називаємо "американською ідеєю" ».

Республіканці пропонують протягом декількох років скоротити податки на доходи для всіх груп населення, скоротити податки на корпорації та протягом десяти років збільшити державний борг Америки на півтора трильйона доларів.

Демократи не згодні з цим планом.

«Республіканці пропонують законопроект, грабує середній клас, щоб набити кишені найбагатших людей і передати податкові пільги корпораціям, що виводить робочі місця з Америки, а також різко збільшити національний борг», - заявила лідер демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі.

Тепер всі погляди звернені до Сенату, де республіканці хочуть об'єднати зниження податків зі скасуванням положення Obamacare, відповідно до якого американці повинні купувати медичну страховку під загрозою штрафу.

«Вони просто йдуть до провалу ... Вони скорочують податки на багатих і позбавляють медичного обслуговування мільйони людей», - каже лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер.

Навіть якщо республіканці в Сенаті схвалять свій податковий план, їм доведеться узгодити його з версією, прийнятою Палатою представників, після чого знову провести голосування в обох палатах, що є досить складним завданням, враховуючи, що до роз'їзду членів Конгресу на різдвяні канікули залишається кілька тижнів.

«По-перше, я вірю в молитву, і я сподіваюся, що ми встигнемо зробити це до Різдва», - сказав республіканський сенатор Тім Скотт, коментуючи перспективи схвалення законопроекту.

Президент Трамп також продовжує випромінювати оптимізм.

«Ми подаруємо американському народу величезні податкові скорочення на Різдво. Сподіваюся, це буде чудовий, великий, прекрасний різдвяний подарунок », - сказав він.

Очікується, що у вівторок Трамп особисто приїде до Капітолію - вже вдруге за два тижні, - щоб особисто переконати в необхідності схвалення його податкового плану на сніданку з республіканськими сенаторами.

Республіканці мають в Сенаті більшістю в два місця, що дає їм дуже крихку перевагу при прийнятті законів, які не отримують підтримку демократів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%