Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Реєстрацію за місцем проживання можна буде оформити без відвідування ЦОНа в Казахстані

Вівторок, 28 листопада 2017 11:48

У 2018 році планується впровадити механізм постійної реєстрації за місцем проживання та зняття громадян з обліку через eGov.kz.

У Казахстані реєстрацію за місцем проживання та зняття з неї можна буде оформити в онлайн-режимі. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ерлан Тургумбаєв, передає Today.kz з посиланням на прес-службу МВС РК.

Для проходження процедури потрібно буде відвідати портал електронного уряду. Це нововведення допоможе оптимізувати процеси надання державних послуг і дозволить здійснювати їх набагато швидше.

За словами Тургумбаєва, доступною ця функція стане в 2018 році.

На основі узагальнення всіх отриманих даних населення створюється "електронна будинкова книга", яка дасть доступ власнику житла до відомостей про осіб, зареєстрованих на його адресу. У прес-службі відзначили, що всього з початку 2017 року за місцем проживання та місцем тимчасового перебування зареєстровані в два рази більше (2,9 мільйона) осіб, ніж за весь 2016 й (1,4 мільйона).

Нагадаємо, оформлення тимчасової реєстрації онлайн вже є з початку 2017 року. А з 1 листопада в Казахстані громадянам при реєстрації за місцем проживання не вимагається надання правовстановлюючих документів на житло або довідок про зареєстровані права на нерухомість. Адресні відомості вносяться в систему на підставі реєстраційного коду адреси.

Також доступна інструкція по отриманню послуги "Тимчасова реєстрація громадян Республіки Казахстан за місцем проживання" для власників нерухомості та окреме покрокове керівництво для осіб, які не є власниками нерухомості. Раніше в МВС РК відповіли на найпоширеніші питання про тимчасову реєстрацію.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%