Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії оприлюднили подробиці закону про жорстоке поводження з тваринами

Вівторок, 28 листопада 2017 14:39

П'ятирічний термін позбавлення волі може бути призначений за знущання з тварин в присутності дитини та за публічну демонстрацію факту жорстокості щодо тварин, в тому числі в інтернеті, випливає з поправок до другого читання цього законопроекту, про який розповів глава комітету Держдуми з екології та охорони навколишнього середовища Володимир Бурматов, пише РИА Новости.

Держдума 22 листопада прийняла в першому читанні законопроект про посилення кримінального покарання за жорстоке поводження з тваринами до п'яти років позбавлення волі. За словами Бурматова, позиція комітету полягає в тому, що до другого читання треба розширювати склад злочину, зокрема, вносячи нові позиції в другу частину статті 245 КК РФ (Жорстоке поводження з тваринами).

"На сьогодні ми такий базовий збір пропозицій проводили, і були пропозиції від депутатів Держдуми та від зоозахисників, зокрема, навести порядок з догхантерами, для цього у нас є пропозиція до частини другої включити пункт - діяння, вчинене щодо кількох тварин. Ми припускаємо, що це можна обговорювати в рамках другого читання ", - заявив Бурматов під час круглого столу, проведеного комітетом у вівторок.

Також пропонується до другої частини законопроекту включити пункт про вчинення діяння групою осіб за попередньою змовою. "Це можна використовувати як обтяжуючу обставину, щоб п'ятирічний термін можна було застосовувати", - пояснив депутат.

До таких обтяжуючиих обставин також можуть віднести знущання наді тваринам в присутності малолітнього, тобто дитини, яка не досягла 14 років, дії, пов'язані з публічною демонстрацією факту жорстокості, в тому числі в інтернеті, і застосування садистських методів. "До них можуть бути віднесені дії, які не призвели до смерті тварини, а привели до каліцтв тварини, це все одно стає другою частиною 245 статті, і за це може бути передбачений максимальний строк", - пояснив він.

При цьому Бурматов нагадав, що Держдума поставила собі завдання ухвалити даний законопроект остаточно до Нового року. Друге читання, за його словами, може бути призначено на 8 грудня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%