Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінкультури та спорту Казахстану відповіло на пропозицію відмовитися від ОІ-2018

Четвер, 07 грудня 2017 13:56

Віце-міністр культури та спорту Сакєн Мусайбєков заявив, що всі казахстанські спортсмени "чисті" і вони поїдуть на ОІ-2018.

Як пише Sputnik, збірна Казахстану поїде і буде виступати на майбутніх Зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані, заявив віце-міністр культури та спорту РК Сакєн Мусайбєков.

Раніше депутат державної думи Росії Віталій Мілонов сказав, що інші країни не застраховані від "молота економічних апетитів Заходу" і запропонував Казахстану відмовитися від участі в Олімпійський іграх в Південній Кореї. Він також звернувся до керівництва національних олімпійських комітетів країн БРІКС, Білорусі та Киргизстану з проханням утриматися від змагань в знак солідарності з Росією.

Віце-міністр культури та спорту Казахстану Сакєн Мусайбєков, у свою чергу, сказав, що відомство повністю підтримує антидопінгову конвенцію, відповідно на Олімпійських іграх, на будь-яких міжнародних змаганнях, які проводяться під егідою Міжнародного олімпійського комітету, повинні брати участь тільки "чисті" спортсмени.

"Про наших хлопців, які готуються, беруть участь в змаганнях, борються за решту ліцензії, я хочу сказати - вони "чисті" спортсмени, які не вживають допінг. У нас нульова терпимість до допінгу. Тому дорога "чистим" спортсменам на Олімпіаду відкрита. І ми будемо брати участь, ми готуємося до Олімпіади", - сказав Мусайбєков на прес-конференції в уряді.

Він додав, що в цьому році казахстанські спортсмени здали кілька разів допінг-проби, які відправляли в Німеччину і показали, що спортсмени "чисті". "Гарантувати вам може страховий поліс. Але я вам теж гарантую, що наші "чисті" спортсмени все поїдуть на Олімпійські ігри", - підкреслив віце-міністр.

В цілому, як поінформували в ході прес-конференції, ХХІІІ зимові Олімпійські ігри проводяться в період з 9 по 25 лютого 2018 року в місті Пхенчхан в Південній Кореї. Планується участь понад 5000 спортсменів і офіційних осіб з понад 80 країн світу.

Розігрується 102 комплекти медалей з 15 видів спорту (біатлон - 11, бобслей - 3, скелетон - 2, керлінг - 3, ковзанярський спорт - 14, фігурне катання - 5, шорт-трек - 8, гірськолижний спорт - 11, лижне двоборство - 3, лижні гонки - 12, стрибки на лижах з трампліну - 4, фристайл - 10, сноуборд - 10, санний спорт - 4, хокей з шайбою - 2).

На сьогодні у національної збірної команди Казахстану є 23 олімпійських ліцензій: з біатлону - 10, з фігурного катання - 3, з шорт-треку - 10. Завоювання ліцензій триватиме до 20 січня 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%